Pogačarov tím má zlatého Švajčiara (MS v cyklokrose 2022 – juniori)

Cyklokros
Jan Christen MS v cyklokrose 2022

zdroj: twitter.com/UCI_CX

Švajčiar Jan Christen vyhral juniorské preteky na MS v cyklokrose 2022. 

Slovenský jazdec Matthias Schwarzbacher skončil na 26. priečke z 33. V cieli mal stratu 2:19 min.

Posledný deň majstrovstiev sveta v cyklokrose sa opäť niesol v príjemnom slnečnom počasí so 6 stupňami. Prešlo sa šesť kôl okruhu dlhého 3,2 km, ktorý nebol výrazne technicky náročný.

Belgičan Aaron Dockx mal veľmi silný štart, rovnako aj Angličan Nathan Smith, ktorý viedol balík v prvom kole. Vytvorila sa päťčlenná skupinka, z ktorej ale po nehode vypadol veľký favorit pretekov, Holanďan David Haverdings. Veľká skupina sa ešte v druhom kole rozrástla na 11 pretekárov.

Po útoku Dockxa vo štvrtom kole sa na čele vytvorila elitná trojica, boli v nej ešte Švajčiar Jan Christen a Brit Nathan Smith. V poslednom kole sa Christen držal v malej medzere za dvojicou lídrov, ktorá viackrát zrýchľovala. V jednom z posledných stúpaní Christen zrýchlil, skúsil zaútočiť, ale neoddelil sa.

V záverečnom šprinte vyrazil ako prvý Dockx, ale Christen sa na neho zavesil a dokázal vyhrať po perfektnom načasovaní svojho špurtu.

„Bolo to naozaj ťažké. Najprv som si myslel, že Aaron [Dockx] bude na mňa príliš silný. Ale skúsil som do toho dať všetko, vyhral som a som z toho šťastný. Mal som tento cieľ, takže sa cítim fantasticky. Asi to oslávim nejakou párty,“ povedal v cieli 17-ročný Christen organizátorom.

Christen bude v nasledujúcej sezóne jazdiť v juniorskom tíme Pogi Team, ktorý funguje pod záštitou a s podporou dvojnásobného víťaza Tour de France, Tadeja Pogačara. Slovinec je len o 5 rokov starší ako Jan Christen. Švajčiar zároveň podpísal predbežnú zmluvu s World Tour tímom UAE, s ktorým už absolvoval zimný tréning.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár