Posledné preteky svetového pohára pre Iserbyta a Vosovú

Cyklokros
eli iserbyt

zdroj: twitter.com/IserbytEli

Posledné kolo cyklokrosového svetového pohára v holandskom Hoogerheide ovládol Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). V Hoogerheide rozhodol v poslednom kole. Ženám dominovali znova holandské cyklokrosárky.

Trať – Hoogerheide

Štart

Priebeh pretekov v Hoogerheide

Najlepšie odštartoval domáci Lars Van der Haar (Baloise Trek Lions), nasledoval ho Quinten Hermans (Tormans). Najväčší favorit Tom Pidcock (:ins:) bol po prvom kole na šiestom mieste, strácal približne desať sekúnd. Spomínaná dvojica na čele odskočila, po druhom kole mali náskok 11 sekúnd na zbytok. Na čelo stíhacej skupiny sa predral talentovaný Brit a dalo sa čakať, že dotiahne vedúcu dvojku. Na konci tretieho kola to už bolo skutočnosťou, Brit dokonca ihneď nastúpil.

Dotout- procycling

V jednej z technických pasáži neustál situáciu Van der Haar. Pádom zablokoval i Hermansa a Pidckok upaľoval za väčším náskokom. Z ničoho nič, na druhom mieste sa ocitol Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal). Tretí bol jeho tímový kolega Iserbyt. V polovici pretekov mal vedúci Pidcock už 15 sekúnd náskok a vyzeral nezastaviteľne. V posledných kolách však zapol na druhý prevodový stupeň Eli Iserbyt a dotiahol sa na Brita.



Zo zadu sa blížila i dvojica Vanthourenhout a Van der Haar, vyzeralo to na dramatický záver. Dráma v poslednom kole bola na svete. V hre o prvenstvo bola štvorica jazdcov. Iserbyt na nič nečakal a nastúpil ako prvý. Vypracoval si náskok niekoľko sekúnd. Stíhal ho Pidcock, no zaostával desiatky metrov. Schody zvládol Belgičan najlepšie a víťazstvo už si nenechal vziať. Stal sa tak i celkovým víťazom svetového pohára, ženy ovládla Lucinda Brandová (Baloise Trek Lions).

Pád Van der Haara

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár