Pozzovivo opúšťa Tour de France 2020. Zranený kvôli fotke

Tour de France 2020
Domenico Pozzovivo

zdroj: twitter.com/FrontSet

Domenico Pozzovivo (:ntt:) opúšťa Tour de France 2020 po 9. etape. Zranený lakeť nedovolil Talianovi pokračovať. Poranenie si privodil v prvej etape, keď na cieľovej rovinke spadol.

V úvodnej etape spadlo s Pozzovivom naraz okolo 20 pretekárov. Všetko to bolo zavinené nezodpovedným divákom, ktorý si chcel urobiť selfie a vystrčil ruku a časť tela, aby uskutočnil svoj nepremyslený nápad. Trafil Pozzoviva do prilby.

Pozzovivo:

„Nechcel som opustiť Tour, kým som nevidel, že moje telo nemá šancu sa zotaviť v priebehu pár dní. Bolesť však bola neskutočná. K tomu sa ešte priráta risk opätovného pádu, a to by bola ešte väčšia škoda. Teraz sa sústredím na zotavenie a môj ďalší cieľ, ktorým bude, dúfam, Giro d’Italia,“ povedal 37-ročný jazdec v tlačovej správe tímu NTT.

Manažér Bjarne Riis sa ho rozhodol stiahnuť z pretekov. Pozzovivo v poslednom čase prekonal viacero nepríjemností. Vlani ho v auguste zrazilo auto, čím stratil možnosť byť azda poslednýkrát v kariére lídrom na Grand Tour – Vuelte. Bál sa, že incident mu ukončí kariéru, ale na poslednú chvíľu prestúpil do NTT Pro Cycling z Bahrain Merida. Aj na terajšej Tour sa statočne držal azda viac ako mohol, ale zranenie bol naňho príliš.

Na Gire bol Pozzovivo v prvej päťke v roku 2014 a 2018. Do top 10 sa dostal päťkrát. Jeho nový cieľ sezóny začína 3. októbra.

V rovnakej etape, v ktorej Pozzovivo spadol, utrpeli pády viacerí cyklisti. Preteky však na ich následky opustili hneď John Degenkolb (kvôli nesplnenému limitu) a Philippe Gilbert (:lts:), ale aj Rafael Valls (MOV). V ďalších dňoch preteky opustili Anthony Perez (COF), William Bonnet (FDJ), Diego Rosa (Arkéa-Samsic), Lilian Calmejane (Total Direct Energie), Fabio Aru (:uae:) a Steff Cras (:lts:). Všetci kvôli zdravotným problémom a zraneniam buď v prvej etape, alebo neskôr. Kvôli kolenu nemohol pokračovať ďalší člen NTT Giacomo Nizzolo (:ntt:), ktorý bol v životnej forme.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár