Prestup Naira Quintanu do Arkéa-Samsic je oficiálne potvrdený

Prestupy

To, o čom sa diskutovalo už dlhé mesiace, bolo oficiálne oznámené. Jeden z lídrov tímu Movistar Nairo Quintana odchádza do prokontinentálnej stajne Arkéa Samsic. V španielskom tíme World Tour bol od roku 2012. Francúzsku zostavu posilní na začiatku novej sezóny, s tímom podpísal trojročný kontrakt.

Nairo Quintana:

„Je čas, aby sme sa rozišli. Neviem, či sa tu ešte vrátim, ale teraz je čas pokračovať ďalej.“

Je pravdepodobné, že 29-ročný Kolumbijčan sa zameria na Tour de France. Tam by sa jednému z najväčších francúzskych tímov nemala ujsť pozvánka. Nairo je víťazom Grand Tours Giro d’Italia 2014 a Vuelta a España 2016. V posledných rokoch sa mu ale veľmi nedarilo na poli celkovej klasifikácie a prestup do tímu, kde by na rozdiel od Movistaru dostal plnú líderskú pozíciu, pomohol. Tour de France totiž ešte nikdy nevyhral, najlepšie bol druhý v rokoch 2013 a 2015.

Quintanovi sa o čosi ľahšie bude zvykať na nové prostredie, keďže v tíme pracuje na pozícii vrchného športového riaditeľa Yvon Ledanois. Ten pracoval v roku 2012 v Movistare a Naira pozná.

Nairo Quintana momentálne vedie preteky Vuelta a España, v ktorých má náskok šesť sekúnd na Primoža Rogliča (:tjb:). Čaká ho ešte náročná časovka, ktorá nepatrí k jeho najsilnejším disciplínam. Na konte má tento ročník už jednu etapu, kedy vyhral klasikársky priebeh druhého dňa. Okrem toho si pripísal jednu víťaznú etapu na Tour de France, aj keď v celkovej klasifikácii sklamal.

Quintana o Vuelte:

„Je to možné, môže, vyhrať. Vieme, že zajtrajšia časovka je veľmi dôležitá. Máme však červený dres. Roglič je prakticky vedúcim jazdcom, keďže zajtra na nás určite získa čas.“

Emmanuel Hubert – generálny manažér tímu hovorí, že jeho cieľom je vyhrať Grand Tour do troch rokov. Na pomoc bude mať aj súčasného francúzskeho majstra Warrena Barguila.

Do tímu okrem nového lídra smeruje aj o dva roky mladší brat Dayer Quintana (Nerri Sottoli). Arkéa okrem toho získava aj kolumbijského pomocníka do hôr Winnera Anaconu (MOV) a Diega Rosu (:ins:). Talian by mal po troch rokoch v Ineose dostať väčší priestor aj pre seba.

 

Zdroj: team-arkea-samsic.fr

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár