Trek-Segafredo získal zabávača Gira, skúseného Gallopina či nórskeho bojovníka

Prestupy
Prestupy Trek Segafredo: Markus Hoelgaard, Tony Gallopin, Simon Pellaud

zdroj: ©ARN/Gautier Demouveaux

Tím Trek Segafredo posilňuje a ohlásil viaceré kvalitné prestupy. Po niekoľkých rokoch sa do tímu vracia Francúz Tony Gallopin, postup do najvyššej úrovne zažijú Švajčiar Simon Pellaud a Nór Markus Hoelgaard. Veľký krok v kariére urobia mladíci Daan Hoole, Filippo Baroncini a Asbjorn Hellemose.

Nalini - procycling

Bohužiaľ, zlé správy prišli od hlavného manažéra tímu. Talian Luca Guercilena zápasí s rakovinou lymfatického systémy (lymfoma). Pochopiteľne končí na pozícii.

Simon Pellaud

Pellaud patril posledné roky k veľkým menám talianskeho tímu Androni Giocattoli – Sidermec. Bolo ho vidieť v takmer každom úniku na Giro d’Italia, kde správne hájili svoju divokú kartu od organizátorov.

V roku 2021 stál na záverečnom pódiu Gira ako jazdec s najväčším počtom kilometrov v úniku. Rok predtým bral zas cenu za najviac bodov na šprintérskych a horských prémiách.

28-ročný jazdec je síce Švajčiar, ale má občianstvo aj v Kolumbii, kde v Antioquie trávi dlhé mesiace na tréningu.

„Prešiel som si cez všetky úrovne cestnej cyklistiky. Návrat do World Tour je pre mňa ako znovuzrodenie. Tím Trek-Segafredo je známy svojou atmosférou,“ povedal Pellaud pre stránku tímu.

V Trek-Segafredo strávi nasledujúce dva sezóny.

V roku 2015 začal ako profesionál vo World Tour projekte IAM Cycling, ale po zrušení tímu sa o rok ocitol v malej kontinentálnej zostave Team Illuminate. Po dvoch sezónach sa vrátil do Švajčiarska, do tímu Gianniho Savia Androni-Sidermec.

Tony Gallopin

Tony Gallopin
©A.S.O./Pauline BALLET

Po ôsmich rokoch sa v štruktúrach taliansko-americkej zostavy opäť objaví Francúz Tony Gallopin (ACT). 33-ročný jazdec podpísal dvojročnú zmluvu.

„Som veľmi šťastný, je super, že mi Trek-Segafredo verí. Poznám tu veľa ľudí, športových riaditeľov, personál, aj jazdcov. Nie je to pre mňa nový tím, bol som tu v rokoch 2012 a 2013,“ cituje tímový web Gallopina.

S tímom vyhral slávnu Clásica San Sebastian. Neskôr, už v dresoch Lotto Soudal a AG2R La Mondiale sa mu podarilo vyhrať po etape na Tour de France 2014 a Vuelta a Espaňa 2018.

„Moja úloha bude však trochu iná. Posledné dva roky boli pre mňa ťažké. Mám 33 rokov, veľa skúseností a ďalší rok začnem svoju 15. profi sezónu. Pomôžem tak mladým talentom v progrese, ale niekedy si skúsim rolu lídra tímu,“ naznačil svoju blízku budúcnosť Gallopin.

Markus Hoelgaard

alexander kristoff
Markus Hoelgaard a Alexander Kristoff. ©ARN/Gautier Demouveaux

Nór posledné mesiace vynikal v drese domáceho tímu Uno-X. 26-ročný klasikár urobí veľký krok v kariére, prestúpi do tímu, v ktorom hľadajú bojovných jazdcov do jednodňových pretekov.

Uno-X aj vďaka Hoelgaardovi mohol povedať, že voľné karty na jarné klasiky si zaslúžil. Na náročnej E3 SaxoBank Classic bral ôsme miesto, v nedávnych pretekoch Okolo Nórska bol v top 10 v každej etape a celkovo skončil štvrtý.

Na Arctic Race of Norway bral prvú etapu po chytrom a silnom útoku v poslednom kilometri.

„Som z toho pochopiteľne nadšený. Trek-Segafredo jazdí agresívne a vyzerá, že bude príjemné byť súčasťou tímu. Mojou úlohou bude byť súčasťou súčasnej skupiny na klasikách. Dúfam, že pomôžem tímu vyhrať nejaké preteky a monumenty,“ povedal Hoelgaard pre stránku Trek-Segafredo.

Súčasní klasikárski lídri sú víťaz Miláno – San Remo Jasper Stuyven, majster sveta z roku 2019 Mads Pedersen, alebo americký megatalent Quinn Simmons.

Hoelgaard pokračoval: „Nie som najmladší, ale stále sa mám čo učiť. Nikdy som nejazdil na monumentoch, ako Paríž-Roubaix a Okolo Flámska, na tie sa veľmi teším.“

Veľké talenty

Prestupy Trek Segafredo nekončia len pri overených borcoch. Čoraz viac sa tím kedysi známy ako „domov dôchodcov pelotónu“ zameriava na mladíkov.

Citeľná je hlavne talianska stopa, ktorú reprezentuje časovkársky majster juniorov Antonio Tiberi. V tíme však nájdeme aj amerčiana Quinna Simmonsa, ktorý prednedávnom získal vo veku 19 rokov svoje prvé profi víťazstvo. Na Okolo Dánska sa stal najlepším mladíkom Dán Mattias Skjelmose.

Dan Hoole

22-ročný Holanďan Daan Hoole bol viditeľný v kopcoch na Tour de l’Avenir. Na najprestážnejších pretekoch do 23 rokov bral deviate miesto. A to aj napriek, tomu, že zápasil s oveľa menšími pretekármi.

Hoole má 198 centimetrov a 78 kíl. Sám sa však neradí medzi vrchárov. „Rád by som sa zlepšil v klasikách a časovke, a zamerať sa na lead-out šprintov,“ hovoril ešte pred Avenirom.

Filippo Baroncini

Filippo Baroncini je 20-ročný Talian, ktorý taktiež podpísal zmluvu s tímom na ďalšie dva roky.

Baronici si vybudoval povesť ako výborný časovkár, na Giro d’Italia do 23 rokov časovku vyhral, ale vpredu bol aj pri šprintoch. Rovinatú etapu vyhral napríklad na prestížnom L’Etoile d’Or.

Skaut Trek-Segafredo Markel Irizar hovorí, že jazdec tímu Colpack Ballan má potenciál aj na kopcoch a v celkovom poradí.

„Uvedomujem si, aké ťažké je prejsť na profesionálnu úroveň po U23. Ale nebojím sa toho,“ povedal Baroncini.

Asbjørn Hellemose

Asbjørn Hellemose z tímu VC Mendrisio je ďalším talentom do celkového poradia. 22-ročný Dán má silu v časovke, ale ja na stúpaniach.

„Asbjørn je jazdec na celkové poradie. Na Giro U23 bol deviaty, tento rok piaty. V časovke mal smolu po defekte. Zároveň je veľmi chytrý a má veľkú guráž. Je podobný ďalšiemu mladému talentu v tíme, ktorým je Mattias Skjelmose,“ pripomína Markel Irizar.

Celkovo tak tím Trek-Segafredo patrí k aktívnejším tímom na trhu a previedol viaceré nádejné prestupy.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár