Preteky Okolo Andalúzie žiadajú o preloženie z dôvodu pandémie

Jakob Fuglsang

zdroj: twitter.com/tourderomandie

Preteky Okolo Andalúzie sa neuskutočnia v pôvodnom termíne 17 – 21. februára. Organizátori hľadajú náhradný termín v máji. Dôvodom odloženia pretekov je pretrvávajúca pandémia a problémy s ňou spojené. 67. edícia pretekov je tak v ohrození. Možný náhradný dátum je 24 – 28. máj 2021. Preteky Okolo Andalúzie známe aj ako Ruta de Sol patrili minulý rok do kategórie UCI ProSeries. Víťazstvo obhajuje Jakob Fuglsang (AST).

Člen organizačného tímu pretekov Okolo Andalúzie Joaquin Cuevas

„S okamžitou platnosťou prekladáme preteky. So súčasnou pandemickou situáciou nie je reálne preteky uskutočniť. Štartovať sa malo už o tri týždne, no v súčasnej neistej dobe nevieme garantovať, že to uskutočníme. Kontaktovali sme už UCI s náhradným termínom v máji. Na odpoveď ešte čakáme, takže uvidíme.“

Španielsko momentálne zužuje ďalšia vlna pandémie. Počty nakazených su deň za dňom väčšie a tretí lockdown v tejto krajine je prakticky nevyhnutný. Preteky Okolo Andalúzie nie sú ani zďaleka jediným preloženým či zrušeným podnikom. Už skôr podobné problémy avizovali Tour Down Under, Herald Sun Tour, Okolo Kolumbie, Vuelta a San Juan, Okolo Antalye, Saudi Tour a Okolo Ománu. Veľa tímov tak rieši zásadnú otázku, kde budú zbierať kilometre v pretekoch.

 

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár