Preview: Bude dnes rozprávkový koniec Boonena, alebo prekvapí Sagan a ďalší?

Roubaix

zdroj: twitter.com/paris_roubaix

Už dnes je na programe tretí monument sezóny. Peklo severa alebo Paríž – Roubaix dnes zažije koniec jedného krásneho príbehu. Belgická legenda cyklistiky – Tom Boonen (:eqs:) končí svoju profesionálnu kariéru. Čaká nás 257 km z toho 55 km na 29. úsekoch nepopulárnych mačacích hláv. Prvý úsek mačacích hláv bude čakať na jazdcov na 98 kilometri. Najťažšia pasáž pretekov bude 162 kilometrov pred cieľom – Trouée d’Arenberg, tiež známa ako Arenbergský les. Na tomto 2,5 kilometrovom úseku sa bude lámať chlieb. Iba tí najlepší zvládnu tento úsek a tak môžeme očakávať vyformovanie nejakej silnej skupiny.

Koho favorizujeme?

Obrovskú motiváciu uspieť má dnes Tom Boonen (:eqs:). Ten sa minulý rok len tesne nepresadil a obsadil druhé miesto za prekvapením pretekov – Matthew Haymanom (:ors:). Greg van Avermaet (:bmc:) je v skvelej forme a svoje kvality určite potvrdí aj dnes. Medzi hlavných adeptov samozrejme zaraďujeme aj nášho Petra Sagana (BOH), ktorý sa predstaví na novom bicykli, špeciálne navrhnutom na tento monument. Náš reprezentant bude mať k ruke brata Juraja a Michaela Kolářa.

Ďalší favoriti

Veľmi silnú zostavu do boja posiela Quick-Step. Ten zastupujú mená ako Lampaert, Štybar, Trentin či Terpstra. Orica – Scott vsadí na obhajcu prvenstva Haymana, Drubridga či Jensa Keukeleireho. Do bojov o titul bude chcieť prehovoriť i Alexander Kristoff (:kat:), ktorého bude podporovať Tony Martin (:kat:). Silný tím bude mať Trek-Segafredo. Ten budú zastupovať mená ako Stuyven, Theuns a Degenkolb. Vo farbách FDJ nesmieme zabudnúť na Arnauda Démara. V širšom okruhu favoritov je aj Oliver Naesen (:alm:).

Trasa




Profil

 




zdroj: letour.fr/paris-roubaix

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár