Preview: Ďalší deň Sagana v žltom a ďalšia šanca na víťazstvo

Tour de France

Dnes nás čaká ďalší výnimočný deň. Peter Sagan (:tcs:) si oblečie žltý dres druhý deň v rade a celých 237,5 km si budeme užívať pohľad na nášho cyklistu v najcennejšom drese na svete. Na programe je najdlhšia etapa tohtoročnej edície. Dnes začíname v mestečku Saumur, ktoré patrí do depártmentu Maine-et-Loir. Finišovať budeme v Limoges, ktoré má približne 140 tisíc obyvateľov a presunieme sa do depártmentu Haute-Vienne.

Na dnešný triumf si brúsi zuby opäť nemecké duo Kittel (:eqs:), Greipel (:lts:). Avšak v doterajšom priebehu im vavríny uchmatol Mark Cavendish (:ddd:) a Peter Sagan (:tcs:). Medzi favoritov dnes musíme zaradiť nášho cyklistu, tomu ťažký a technický záver vyhovuje.

Peter Sagan sa na margo dnešnej etapy vyjadril:

„Zajtra je ďalšia etapa, ktorá mi sedí, takže sa pokúsim urobiť všetko, čo je v mojich silách a deň za dňom uvidíme, ako dlho budem mať tú česť nosiť žltý dres.“

Profil etapy:

 

profil

Mapa:

 

mapa

Záverečný kilometer:

 

last_km

 

Dnešná etapa začína o 11:10. Plánovaný dojazd je približne o 17:20. Živé vysielanie si môžete naladiť od 14:10 na staniciach Eurosport, ČT sport a RTVS.

 

zdroj: letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár