Preview: Jedenásta etapa s dlhými 229 kilometrami

Giro d'Italia

zdroj: twitter.com/giroditalia

Dnes čaká pelotón opäť dlhý deň v sedle. Na programe je tretia najdlhšia etapa z Modeny do Asola. Ako nám ukazuje profil etapy tak pretekať sa začne až po 200 kilometroch, kedy čaká na jazdcov veľmi zaujímavý záver. 22 kilometrov pred cieľom je pripravená vrchárska prémia štvrtej kategórie Forcella Mostaccin, po ktorej nasleduje zvlnený profil až do samotného cieľa. Spomínané stúpanie s dĺžkou 2 kilometre a priemerom 8,1 % značne preriedi unavený pelotón, keďže v najťažšej pasáži dosahuje maximum 16 %. Dnes má pomerne veľkú šancu na úspech aj prípadný únik, keďže aktivita hlavnej skupiny začne až po dlhých 200 kilometroch.
Dopredu sa bude v závere určite tlačiť španielsky Movistar, ktorý bude chcieť ohroziť Maglia Rosu Boba Junglesa z Etixxu-Quick Step. Druhý v poradí, Kostaričan Andrey Amador totiž naňho stráca len 26 sekúnd. V podobných záveroch etáp sú už tradične favoriti cyklisti ako Moreno Moser z Cannondalu, Diego Ulissi z Lampre-Merida, či víťaz šiestej etapy Tim Wellens z Lotta Soudal.
Uvidíme teda, či sa dočkáme v dnešnom dni ďalšieho prekvapivého víťazstva alebo si triumf pripíše niekto z najväčších favoritov.

Priebeh trasy
stage-11-route
zdroj: cyclingstage.com

Profil etapy

Stage 11
zdroj: steephill.tv

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár