Preview: Dnes to bude ako na hojdačke

Tour de France

Dnes je na programe 15. etapa Tour de France. Čaká nás 160 kilometrov. Svojim profilom sľubuje poriadnu zábavu, pretože kopec strieda kopec. Dnes sa tešíme na 6 horských prémií a na jednu šprintérsku. Začíname v mestečku Bourg-en-Bresse, ktoré patrí do depártmentu Ain a má niečo málo cez 40 tisíc obyvateľov. Finišujeme v horskej dedinke Culoz, ktorá má približne 3 tisíc obyvateľov. Zaujímavosťou Culozu je, že sa tu narodil Henry Dunant, držiteľ Nobelovej ceny. Bol jedným zo zakladateľov organizácie Červený kríž.

V dnešnom profile etapy je celkom jasné, že bude veľa kandidátov na triumf. Etapa vyslovene nahráva únikom a jazdcom, ktorí zvládajú ostré zjazdy. Dnes ich poriadne preveria i stúpania. V pláne je i jedna Horse kategória, ktorá je na vrchole Grand Colombieru. Dnes sa možno rozhodne i držiteľovi bodkovaného dresu. V predu môžeme očakávať Rafala Majku (:tcs:) a Thomasa De Gendta (:lts:). V boji o zelený dres nečakáme žiadne drámy. Pravdepodobne body na šprintérskej prémii zoberú jazdci v úniku.

Profil etapy:

profil

 

Mapa:

mapa

 

Posledný kilometer:

last

 

 

Dnešná etapa začína o 12:55. Plánovaný dojazd je približne o 17:25. Živé vysielanie si môžete naladiť od 14:10 na staniciach Eurosport, ČT sport a RTVS.

 

zdroj: letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár