Preview: Dnes končíme vo švajčiarskom Berne

Tour de France

zdroj: twitter.com/letour

Dnes je na programe 16. etapa Tour de France. Počas nej vstúpime do treťej krajiny mimo Francúzska. Bern ešte nikdy v minulosti nehostil etapu Tour de France. Na jazdcov čaka dlhých 209 kilometrov. Začíname dnes vo Francúzsku, v dedinke Moirans-en-Montagne, ktorá ma iba niečo vyše 2 tisíc obyvateľov. Tá patrí do depártmentu Jura. Finišujeme v hlavnom meste Švajčiarska. Bern má takmer 140 tisíc obyvateľov. V spomínanom meste sa narodil Spartakus Fabian Cancellara. V meste žil napríklad Albert Einstein v rokoch 1903 – 1905.

V dnešnom profile etapy je celkom jasné, že tímy budú bojovať o hromadný finiš. Stajne ako Etixx, Lotto Soudal, Dimension Data a v neposlednom rade Tinkoff budú pracovať v prospech svojich šprintérov. Hladný po úspechu musí byť André Greipel (:lts:), ten ešte nevyhral žiadnu etapu a Nemcovi sa vyslovene nedarí. V skvelej forme jazdiaci Mark Cavendish (:ddd:) si bude chcieť pripísať už piaty vavrín na pretekoch. Marcel Kitell (:eqs:) sa bude spoliehať na prácu svojho vláčiku. V neposlednej rade je tu líder bodovacej súťaže – Peter Sagan (:tcs:). Počítať musíme aj s Bryanom Coquardom z Direct Energie.

Profil etapy:

 

profil

Mapa:

 

mapa

Posledný kilometer:

 

last

 

Dnešná etapa začína o 12:40. Plánovaný dojazd je približne o 17:40. Živé vysielanie si môžete naladiť od 14:10 na staniciach Eurosport, ČT sport a RTVS.

 

zdroj: letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár