Preview: Dnes sa pozrieme na Azúrové pobrežie

Tour de France

zdroj: twitter.com/letour

Dnes je na programe 11. etapa Tour de France. Pelotón definitívne opúšťa Pyreneje a sťahuje sa smer Azúrové pobrežie. Dnes sa štartuje v lengendárnom meste Carcassonne, ktoré patrí do zoznamu UNESCO. Mesto leží v depártmente Aude. Finišujeme dnes v Montpellieri, v depártmente Hérault. Dnes si jazdci užijú pohodu a slniečko, no zajtra sa sťahujeme do Álp a na legendárny vrch Mont Ventoux.

V dnešnom profile etapy je jasné ako to dopadne. Hromadný finiš je jediná variatnta. Stajne ako Etixx, Lotto Soudal, Dimension Data a v neposlednom rade Tinkoff budú pracovať v prospech svojich šprintérov. Hladný po úspechu musí byť André Greipel (:lts:), ten ešte nevyhral žiadnu etapu. V skvelej forme jazdiaci Mark Cavendish (:ddd:). Ten si určite brúsi zuby na 4. výhru v tomto ročníku. Marcel Kitell (:eqs:) sa bude spoliehať na prácu svojho vláčiku. V neposlednej rade je tu líder bodovacej súťaže – Peter Sagan (:tcs:). Počítať musíme aj s Bryanom Coquardom z Direct Energie.

Profil etapy:

profil

 

Mapa:

mapa

 

Posledný kilometer:

last_km

 

 

Dnešná etapa začína o 13:35. Plánovaný dojazd je približne o 17:20. Živé vysielanie si môžete naladiť od 14:10 na staniciach Eurosport, ČT sport a RTVS.

 

zdroj: letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár