Preview: Dnes vstupujeme do Álp

Tour de France

zdroj: twitter.com/letour

Dnes je na programe 17. etapa Tour de France. Počas nej vstúpime do Álp. Štart je naplánovaný v hlavnom meste Švajčiarska. Na jazdcov čaká 184,5 km. Najväčšia zábava príde na rad v posledných 34 kilometroch. Dnes končíme dojadzom na Finhaut-Emosson, ktorý leži v nadmorskej výške 1 960 m.n.m. Na cyklistov dnes čakajú 4 horské prémie a jedna šprintérska.

V dnešnom profile etapy sa rozhodne dočkáme únikov a boja o body do vrchárskej súťaže. Na Rafala Majku (:tcs:) striehnu v závetrí Thomas De Gendt (:lts:) a Daniel Navaro z Cofidisu. Taktiež sa takmer s istotou dočkáme ataku na Chrisa Frooma (:sky:). Keďže zajtra je na pláme horská časovka, konkurenti nemajú na čo čakať a musia zmenšiť manko, ktoré na Brita majú. Zabrať musí i Quintana (MOV), resp jeho celý tím. O zelenom dres je prakticky rozhodnuté. Druhý v poradí Mark Cavendish (:ddd:) z Tour odstúpil.

Profil etapy:

profil

 

Mapa:

mapa

 

Dojazd dnešnej etapy:

dojazd

 

 

Dnešná etapa začína o 12:00. Plánovaný dojazd je približne o 17:10. Živé vysielanie si môžete naladiť od 14:10 na staniciach Eurosport, ČT sport a RTVS.

 

zdroj: letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár