Preview: Po dni oddychu je tu znova šanca pre Sagana

Tour de France

zdroj: twitter.com/letour

Dnes je na programe 10. etapa Tour de France. Včera si jazdi užili prvý deň voľna. Pelotón dnes opúšťa Andoru, konkrétne etapa štartuje v Escaldes-Engordany. Pred nami je 197 kilometrov. Finišujeme vo Francúzsku – v mestečku Revel, ktoré patrí do depártmentu Haute-Garonne. Na cyklistov dnes čakajú dve vrchárske prémie a jedna šprintérska.

V dnešnom profile etapy by sme len ťažko hľadali favorita. Môžeme však s určitosťou čakať na začiatku nástupy a boj o body do vrchárskej súťaže. Rafal Majka, Thomas De Gendt či Thibaut Pinot zabojujú o bodkovaný dres. V priebehu etapy sa môže utvoriť početná skupinka a bude iba na tímoch s šprintérmi či sa pôjde hromadný dojazd, alebo či uspeje únik. V prípade záverečného špurtu môžeme čakať aktivitu tímu Dimension Data, ktorý sa prezentuje vo famóznej forme. Svoje bude chcieť povedať i náš Peter Sagan či Marcel Kittel.

Profil etapy:

 

profil

Mapa:

 

mapa

Posledný kilometer:

 

last_km

 

Dnešná etapa začína o 12:30. Plánovaný dojazd je približne o 17:20. Živé vysielanie si môžete naladiť od 14:10 na staniciach Eurosport, ČT sport a RTVS.

 

zdroj: letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár