Preview: Giro del Trentino – štvordňový etapák v nádhernom prostredí Dolomít

zdroj: facebook.com/girodeltrentino

V utorok odštartuje v talianskych Dolomitoch jubilejný 40. ročník štvordňového podujatia šitého na mieru vrchárom. Každoročne sa tu môžeme tešiť na nádherné prejazdy ešte stále zasnežených horských priesmykov, ktoré ponúkajú skvelé vrchárske súboje. Na štart sa postaví aj historicky najúspešnejší cyklista závodu Damiano Cunego jazdiaci za stajňu Nippo – Vini Fantini, ktorému sa podarilo zvíťaziť trikrát. Tento rok k hlavným favoritom patriť nebude, no určite bude mať veľkú motiváciu pobiť sa o etapové víťazstvo.
Pelotón bude čakať v úvodný deň individuálna časovka a nasledujúce tri horské etapy v celkovej dĺžke 598 kilometrov. Horský dojazd je pre cyklistov pripravený len v druhej etape, v tretej a štvrtej si vyskúšajú svoje zjazdárske schopnosti. Extrémne bude najmä stúpanie Forcella di Brez v poslednom dni a 40 kilometrov pred cieľom, ktoré nie ani tak svojou dĺžkou 5,8 kilometra ako priemerom 10,5 % vyvoláva husiu kožu.
Karty v celkovom poradí bude určite miešať tím SKY vedený Mikelom Landom a podporovaný najmä Čechom Leopoldom Königom. V silnej zostave sa predstaví aj francúzska stajňa Ag2R La Mondiale s lídrami Romainom Bardetom a víťazom z roku 2012 Domenicom Pozzovivom. Najväčším adeptom na celkové prvenstvo však bude Vincenzo Nibali z Astany, ktorý bude mať skvelú podporu tímu a šancu vyrovnať tretím víťazstvom Cunega. Navyše má aj kvalitnú časovku čo mu umožní hneď v úvodnej etape získať na svojich súperov nejaké sekundy k dobru. Raritou podujatia bude brazílsky národný cyklistický tím, ktorí sa bude určite chcieť na európskom cyklistickom poli zviditeľniť.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár