Preview: Grand Départ a šanca pre Sagana

Tour de France

Po minuloročnom štarte v Utrechte sa organizátori Tour de France rozhodli pre začiatok pretekov v domácom prostredí. Grand Départ bude tento ročník veľkolepý, keďže sa štartuje v okolí krásnej pevnosti Mont Saint-Michel. Dnes je na programe 188 kilometrov a finišovať sa bude na nemenej známej Utah beach, kde sa 6. júna 1944 vylodili spojenecké sily v boji proti Hitlerovi.

Ako sa v cyklistickom svete hovorí – sú dve veci isté, smrť a hromadný dojazd prvej etapy na Tour. Práve aj pre to má dnes obrovskú šancu náš Peter Sagan (:tcs:), ktorý si môže obliecť žltý dres na Tour vôbec prvýkrát v kariére. Jeho konkurenti budú ako už obvykle Mark Cavendish (:ddd:). Silné nemecké trio John Degenkolb (:tga:), Marcel Kittel (:eqs:) a André Greipel (:lts:) určite prehovorí do výsledku prvej etapy. Odpísať nemôžme ani Michaela Matthewsa (:obe:) a Sama Bennetta z tímu Bora – Argon. Petrovi pred Tour odpadol aspoň jeden konkurent – Nacer Bouhanni z tímu Cofidis, ktorý sa paradoxne pred Tour pobil a zranil si pravú ruku.

Profil etapy:

profil

Mapa:

mapa

Záverečný kilometer:

last_km

 

Dnešná etapa začína slavnostným sprievodom o 12:20, bojovať o pozície sa začne o 12:50. Plánovaný dojazd je približne o 17:20.

zdroj: letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár