Preview: Klasikársky záver etapy a superšanca pre Sagana

Tour de France

zdroj: twitter.com/letour

Dnešná 2. etapa Tour de France bude začínať v mestečku Saint-Lô, ktoré je hlavné mesto depártmentu Manche. Celá etapa sa bude odohrávať v regióne Normandie. Finišovať sa dnes bude v Cherbourg-en-Octeville a na jazdcov dnes čaká 183 kilometrov, štyri horské prémie a jedna šprintérska.

Dnes si chvíľe slávy určite užije Mark Cavendish (:ddd:), no s veľkou pravdepodobnosťou o dres príde, keďže je dnes na programe strmý – klasikársky dojazd. V dnešnej etape bude patriť medzi favoritov rozhodne Peter Sagan (:tcs:), ten ma s klasikami vynikajúce skúsenosti. Prekaziť plány nášmu cyklistovi bude chcieť Greg Van Avermaet (:bmc:), ktorý Sagana už párkrat na podobnom dojazde porazil. Musíme počítať i s Alexisom Vuillermozom (:alm:), ktorý ovládol podobnú – 8. etapu v minulom ročníku Tour. Veľkú dilemu musí riešiť Orica-GreenEdge, ktorá pred pretekmi zmenila názov na Orica-BikeExchange. Pre ktorého jazdca pracovať? Michael Matthews, Michael Albasini alebo Simon Gerrans? Každý z tejto trojice je schopný vyhrať.

 

Profil etapy:

profil

Mapa:

mapa

Záverečný kilometer:

last_km

 

Dnešná etapa začína o 13:00. Plánovaný dojazd je približne o 17:15. Živé vysielanie si môžete naladiť na staniciach Eurosport, ČT sport a RTVS.

 

zdroj: letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár