Preview: Krátka ale náročná šestnásta etapa

Giro d'Italia

zdroj: facebook.com/giroditalia

Giro sa po poslednom treťom voľnom dni prehuplo do svojho finálneho týždňa. Dnes čaká pelotón krátka 132 kilometrová etapa, ktorej štart je v provincii Bolzano v mestečku Bressanone. Cieľ je pripravený v Andale v nadmorskej výške 1024 metrov. Etapu spravia enormne zaujímavou dve horské prémie druhej kategórie a záverečná krátka trojka. Ako sa ale vyjadril Alejandro Valverde, „dvojkové“ stúpania sú veľmi náročne a preňho patria bezpochýb do prvej kategórie. Na prvú horskú prémiu Passo della Mendola sa začne stúpať po 47 kilometroch. Stúpanie je pomerne pravidelné s dĺžkou 14,8 kilometra a priemerným sklonom 6,5 %.Druhé kategorizované stúpanie dňa Fai della Paganella bude vrcholiť 10 kilometrov pred cieľom. Svojou dĺžkou 10,2 kilometra a priemerom 7,4 % môžeme dať všetkými desiatimi Valverdemu za pravdu. Záver bude patriť krátkemu trojkovému stúpaniu do cieľového Andala.
Profil etapy opäť ponúka sľubné šance na úspešný únik. Dominovať by v ňom mali jazdci zbierajúci body do vrchárskej klasifikácie, ktorí sa budú snažiť ohroziť suverénneho Damiana Cunega zo stajne Nippo-Vini Fantini.
Z vedúcich mužov celkového poradia sa na stúpaní Fai della Pagnella očakáva vyčkávacia taktika. Opraty závodu tu prevezme vrchárska zostava Astany, či však Vincenzo Nibali dokáže útočiť je otázne.
Čaká nás 16 slnečná etapa po nevyspytateľnom dni voľna, uvidíme teda v akom rozpoložení vstúpia najväčší favoriti do posledného týždňa tohtoročného Gira.

Priebeh trasy
stage-16-route
Profil etapy
stage-16-profile
Zdroj: cyclingstage.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár