Preview: Najdlhší deň v sedle s fotogenickým finále

Vuelta a España

zdroj: facebook.com/lavuelta

Dnes je na programe 7. etapa pretekov Vuelta a Espaňa. Na jazdcov čaká najdlhšia etapa 72. ročníka španielskej Grand Tour. Pelotón opustí východné pobrežie a zamieri do vnútrozemia krajiny. Štedrých 207 kilometrov spestria 3 stúpania tretej kategórie. Štartuje sa z mesta Llíria, ktoré počas Rímskej ríše slúžilo ako administratívne centrum. „Mesto hudby“ privíta Vueltu vôbec po prvýkrát. Prvé stúpanie dňa Puerto La Montalbana prebudí pelotón na 51. kilometri. Takmer na vlas rovnaký kopec Alto de Sta. Cruz de Moya prejdú jazdci ešte v prvej polovici trasy.

Monotónne kilometre naberú grády s blížiacim sa záverom etapy. V permanencii budú okrem jazdcov aj fotografi. Cieľové mesto Cuenca je zapísané v zozname svetového dedičstva UNESCO a jeho pamiatky dnes budú objektom záujmu lovcov epických záberov. Kartami môže zamiešať posledné stúpanie Alto del Castillo (3. kategória). Dvojkilometrová vydláždená cesta na hrad ponúkne priestor na atak 12 kilometrov pred rovinatým finále. Štart etapy je naplánovaný na 12:15, v cieli by sa mali prví jazdci objaviť okolo 17:30. Priamy prenos z pretekov môžete sledovať na televíznej stanici Eurosport.

Favoriti

V ostatných dvoch dňoch sa roztrhlo „únikové“ vrece. Thomasa De Gendta (:lts:) vystriedal v celodennom ťažení tímový kolega Tomasz Marczynski (:lts:). 33-ročný Poliak si v cieli užíval svoje prvé víťazstvo na Grand Tour podniku. Únik nebude odsúdený na neúspech ani dnes. Dlhá etapa pod páliacim slnkom prinúti tímy s lídrami na celkové poradie k šetreniu síl a vpredu sa budú môcť realizovať ďalší adepti na etapový vavrín. V záverečnom puncheurskom stúpaní by to mohli skúsiť borci typu Julian Alaphilippe (:qst:), Diego Rosa (:sky:), Rui Costa (:uae:) alebo Brendan Canty (:cdt:). Profil etapy nie je náročný, ale nepozornosť v úzkych uličkách po dvesto kilometroch môže stáť GC jazdcov cenné sekundy.

Profil
Profile
Trasa

Dojazd
Last km

Zdroj: lavuelta.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár