Preview: Neobvyklá placka sľubuje prvý súboj šprintérov

Vuelta a España

zdroj: facebook.com/pg/UnionCyclisteInternationale

Dnes je na programe 2. etapa pretekov Vuelta a Espaňa. Po časovkárskom úvode sa k slovu dostanú šprintéri. Na ničím nerušenej 203,4-kilometrovej rovine by si to tímy so šprintérskymi ambíciami mali bez problémov postrážiť. Necelých 30 kilometrov pred páskou spozornejú ašpiranti na zelený dres. Rozdeľovať sa budú prvé body do bodovacej súťaže. Dianie sa bude ešte stále odohrávať na francúzskom území. Pelotón sa po štarte v Nimes vyberie na juhovýchod a finiš uvidia diváci v meste Gruissan. Miestna legenda hovorí, že tu časť svojho života strávil pirát Barbarossa. O ulúpenie etapy sa posnaží únik, ale na úplnej placke to bude skôr ako pirátske ťaženie pripomínať boj s veternými mlynmi. Štart etapy je naplánovaný na 12:25, v cieli by sa mal balík objaviť okolo 17:30. Priamy prenos z pretekov môžete sledovať na televíznej stanici Eurosport.

Favoriti

Šprintéri pokiaľ môžu, španielsku Grand Tour obchádzajú. Nie každému sa chce pre pár šprintérskych koncoviek šliapať kruté výškové metre a chytať deň čo deň limit za chvost. Na Vuelte sa predsa len zopár šprintérov predstaví. Šancu presadiť sa dostanú jazdci z druhého sledu, ku ktorým po nepresvedčivých výsledkoch v ostatných mesiacoch skĺzol aj John Degenkolb (:tfr:). Práve v Španielsku by sa však mohol výsledkovo prebudiť. Desať doterajších víťazstiev si pýta načatie druhej desiatky etapových prvenstiev.

Magnus Cort Nielsen (:ors:) sa po roku vracia na miesto činu. Pred rokom sa radoval v dvoch etapách a podobne sa bude chcieť prezentovať aj v tomto ročníku. Matteovi Trentinovi (:qst:) chýba z Grand Tour podnikov už iba víťazstvo na Vuelte. V Quick – Stepe počas sezóny podriaďuje svoje osobné ambície šprintérskym lídrom Kittelovi a Gaviriovi, a tak ešte pred odchodom do tímu Orica – Scott chce skompletizovať zbierku víťazných Grand Tour etáp. V prípade získania desaťsekundového časového bonusu má navyše šancu prezliecť sa do červeného dresu. Ďalší do partie sú Talian Sacha Modolo (:uae:), Adam Blythe z tímu Aqua Blue Sport, Michael Schwarzmann (BOH) alebo Daniel Hoelgaard (FDJ).

Profil

Profile

Trasa

Dojazd

Last km

Zdroj: lavuelta.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár