Preview: Ohrozia stúpania 2. kategórie Saganov Maillot jaune?

Tour de France

Dnes je na programe 5. etapa Tour de France a v nej si Peter Sagan (:tcs:) oblečie žltý dres už tretí deň v rade. V itenerári je 213 kilometrov, ktoré začínajú vo včerajšom dojazdovom meste Limoges. Končíme dnes v mestešku Le Lioran, ktoré leží v depártmente Cantal a regióne Auvergne. Dne sa jazdci môžu tešiť na 6 horských prémií. Azda najväčšou skúškou nie len pre Sagana bude vrchol Pas de Peyrol, ktorého špička leží v nadmorskej výške 1 589 m.n.m.

Na dnešný triumf si brúsia zuby hlavne jazdci kontinentálných tímov, pretože sa dnes ponúka šanca na úspešný únik. S veľkou pravdepodobnosťou dnes uvidíme zmenu vo vrchárskom hodnotení, keďže sa dnes bude bojovať o veľký počet bodov. Dnešná etapa nemá vysloveného favorita. Môžu prekvapiť veteráni ako Chavanel, Voeckler. V redakcii a na Slovensku dúfame, že Peter Sagan zvládne tieto nástrahy a udrží žltý dres i naďalej.

Profil etapy:

profil

 

Mapa:

mapa

 

Záverečný kilometer:

last_km

 

 

Dnešná etapa začína o 11:35. Plánovaný dojazd je približne o 17:20. Živé vysielanie si môžete naladiť od 14:10 na staniciach Eurosport, ČT sport a RTVS.

 

zdroj: letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár