Preview: Potvrdí Sagan dobrú formu i v Montreale?

zdroj: twitter.com/petosagan

Už dnes je na programe druhá z dvojice kanadských jednorázoviek – Grand Prix Cycliste de Montréal. Jazdci sa znova budú pohybovať iba v meste na okruhu. Čaká ich celkom 17 a dohromady si odkrútia 205,7 kilometrov. V každom okruhu na pelotón čaká trojica stúpaní. Na 2. kilometri to bude Côte Camillien-Houde, ktoré bude 1 800 metrov dlhé s priemerom 8 %. Côte de la Polytechnique bude na rade ako druhé, ktoré je dlhé 780 metrov. Na vrchole Côte Ste-Catherine je naplánovaný dojazd. Tento záver má 4 % v priemere. Hlavným favoritom je víťaz nedávnej jednorázovky v QuébecuPeter Sagan (BOH). Tourminátor tu minulý rok skončil na striebornej pozícii. Jeho hlavným rivalom bude Greg Van Avermaet (:bmc:). Belgičan tu obhajuje minuloročné víťazstvo. Do boja o stupne víťazov určite zasiahne i skvelý klasikár Michael Matthews (:sun:).

Slováci na Grand Prix Cycliste de Québec

Na pretekoch sa predstaví niekoľko Slovákov. Okrem Petra bude štartovať i Juraj Sagan (BOH). V rezerve je pripravený Martin Velits (:eqs:) a Michael Kolář (BOH).

Ďalší favoriti

Veľmi silnú zostavu do boja posiela Quick – Step. Ten zastupujú mená ako Vakoč, Bauer či Brambilla. Orica – Scott vsadí na Kreuzigera, Keukeleireho, Albasiniho či Daryla Impeyho. Do bojov o titul bude chcieť prehovoriť i tím AG2R La Mondiale. Ten budú zastupovať Bakelandts, Naesen či Mathias Frank. Vo farbách Astany sa predstavia Fuglsang, Moser a Grivko. Silný tím posiela i FDJ. Ten budú reprezentovať líder Demare a Reichenbach. Nenechá sa zahambiť ani Trek – Segafredo. Jeho farby budú hájiť Felline, Stuyven a Mollema.

Mapa a profil

zdroj: gpcqm.ca/en/grand-prix-cycliste-montreal

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár