Preview pred prvou jarnou klasikou Miláno – San Remo

zdroj: https://twitter.com/milano_sanremo

Jarná klasika Miláno – San Remo, tiež Classica di Primavera je najdlhší jednodňový podnik, ktorý meria v tohtoročnej edícii neuveriteľných 298 km. Je to prvá jarná klasika v kalendári World Tour a svojím profilom nahráva do karát špurtérom. V priebehu preteku si cyklsti párkrát vystúpajú na kopec, ale spomínané stúpania su relativne priateľné a tak ma na výhru šancu takmer každý. Víťazstvo na tomto podujatí ma nesmiernu cenu a každý pretekár si to zapíše medzi svoje najcennejšie tituly.

Štart je vždy hektický a neprehľadný a plný únikov. Väčšinou trvá hodinu, dve, kým sa stabilizuje nejaká skupina, ktorá sa odpúta od pelotónu. Ďalším dôležitým bodom preteku je stúpanie na Passo Turchino, kde chce mať každý tu najvýhodnejšiu pozíciu. V zjazde si závodníci oddýchnu a naberú sily pred ďalšími kopcami Capo Mele a Capo Cervo, kde preteky naberú na obrátkach a začína sa rozhodovať o tom, kto uspeje a kto neuspeje. Capo Berta príde na rad 43 km pred cieľom a dve najznámejšie stúpania Cipressa a Poggio  22 km, respektíve 7 km pred cieľom. Pre cyklistov je pripravená nádherná scenéria, keď takmer polovicu preteku pôjdu pri nádhernom pobreží.

profil preteku Miláno – San Remo

 

mapa preteku Miláno – San Remo

Najväčší favoriti: Fabian Cancellara (TFR), Peter Sagan (TCS)

Možní favoriti: Phillipe Gilbert (BMC), Matthew Goss (OGE), Greg Van Avermaet (BMC), Vincenzo Nibali (AST)

Prihlásene tímy na Miláno – San Remo 2015: Ag2r-La Mondiale, Astana, BMC, Bardiani CSF, Bora-Argon, Cannondale-Garmin, CCC Sprandi Polkowice, Cofidis,Colombia, Etixx-QuickStep, Europcar, FDJ, Giant-Alpecin, IAM Cycling, Katusha, Lampre-Merida, LottoNL-Jumbo, Lotto-Soudal, Movistar, MTN-Qhubeka, Novo Nordisk, Orica-GreenEdge, Sky, Tinkoff-Saxo, Trek Factory Racing

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár