Preview: Prvá skúška ohňom, vstupujeme do Pyrenejí

Tour de France

zdroj: en.wikipedia.org/wiki/Col_d%27Aspin

Dnes je na programe 7. etapa Tour de France, ktorá zavedie pelotón do Pyrenejí. Jazdci sa dnes môžu tešiť na 162 kilometrov. „Najväčšia“ zábava začne na 143. kilometri, kedy sa začne stúpať na Col d’Aspin. Cyklistov čaká 12 km výšľap s priemerom 6,5%. Dnes sa začína mestečku v L’Isle-Jourdain, ktoré leží v regióne Midi-Pyrénées. Dnes finišujeme v Lac de Payolle, ktoré leží v regóne Hautes-Pyrénées. Okrem spomínanej vrchárskej prémie 1. kategórie na jazdcov čaká jedna horská 4. kategórie a jedna šprintérska prémia.

Dnešná etapa nemá favorita. Určite však môžeme očakávať útok niektorého z favoritov. Takisto je veľká pravdepodobnosť úniku. Otázkou dňa je – udrží Van Avermaet (:bmc:) žltý dres? Dúfame, že i Peter Sagan (:tcs:) stiahne náskok v bodovacej súťaži, keďže šprintérska prémia je tesne po horskej. Tú by nemusel zvládnuť Mark Cavendish (:ddd:), ani Marcel Kittel (:eqs:).

Profil etapy:

profil

 

Mapa:

mapa

 

Stúpanie 1. kategórie:

top_vrch

 

 

Dnešná etapa začína o 13:10. Plánovaný dojazd je približne o 17:20. Živé vysielanie si môžete naladiť od 14:10 na staniciach Eurosport, ČT sport a RTVS.

 

zdroj: letour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár