Preview: Prvá talianska etapa po dni voľna

Giro d'Italia

zdroj: https://www.facebook.com/AstanaTeam

V poradí štvrtá etapa po presune z Holandska odštartuje v južnom Taliansku v mestečku Catanzaro. Pelotón bude čakať príjemné, teplé a slnečné počasie počas celej etapy. Finišovať sa bude v turisticky známom prímorskom letovisku Praia a Mare.
Celkovo bude na cyklistov čakať 200 kilometrov. Prvá polovica etapy bude rovinatá, v druhej časti sú pripravené dve stúpania tretej kategórie. Prvé stúpanie Bonifati príde na 120 kilometri, druhé San Pietro o 25 kilometrov neskôr. Posledných 25 kilometrov bude členitých, čo dáva šancu na víťazný útok. Presadiť sa teda môžu najmä klasikárske typy jazdcov ako Tim Wellens z Lotta Soudal, Daniel Oss z BMC čí Bob Jungles z Etixxu-Quick Step. Uvidíme ako na tom bude Fabian Cancellara, ktorého trápila v úvode Gira črevná chrípka. Víťazstvo si určite budú chcieť pripísať aj kontinentálne tímy, takže môžeme od nich očakávať v závere etapy zvýšenú aktivitu. V prípade hromadného dojazdu je najväčší favorit jasne Marcel Kittel, víťaz predošlých dvoch etáp a držiteľ ružového dresu.
Atmosféra na holandských cestách nasadila latku poriadne vysoko, uvidíme teda čo nás bude čakať počas nasledujúcich dní v Taliansku.

profilgiro mapa

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár