Preview: Bude sa tešiť na klasike Gent – Wevelgem šprintér?

Gent – Wevelgem

zdroj: twitter.com/gentwevelgem

V nedeľu čaká jazdcov ďalšia zaujímavá 243 kilometrov dlhá klasika, v ktorej sa vďaka menšiemu počtu stúpaní môžu k slovu dostať aj čistokrvní šprintéri. V uplynulých 77. ročníkoch bolo najúspešnejších päť jazdcov, ktorým sa podarilo zvíťaziť po trikrát. K najznámejším patrili Eddy Merckx, taliansky šprintér Mario Cipollini a Tom Boonen, ktorý sa v prípade nedeľňajšieho víťazstva môže osamostatniť v historických tabuľkách. Pred tromi rokmi sa tu podarilo triumfovať vôbec po prvýkrát na belgických klasikách nášmu Petrovi Saganovi.
Profil trate bude v prvej polovici rovinatý a na cyklistov nebudú dokonca čakať ani mačacie hlavy. Problémy však môže robiť nepríjemný pobrežný vietor. V druhej časti závodu bude jazdcov čakať 10 stúpaní, z ktorých sa dláždené kocky vyskytujú len na Kemmelbergu (2 500 m, 4,4 % priemer, 22 % maximum. Stúpanie bude pelotón prechádzať dvakrát, naposledy 32 kilometrov pred cieľom.
Jednotlivé tímy nepatrne pozmenili svoje zostavy, keď po klasike E3 Harelbeke zaradil na štartovaciu listinu svojich najrýchlejších mužov. Tešiť sa môžeme na Fernanda Gaviriu z Etixxu – Quick Step, Marka Cavendisha z Dimension Data, či víťaza Milana – San Rema Arnauda Demara z FDJ. Na štart by sa mal postaviť aj Andre Greipel z Lotta Soudal, no pre predchádzajúce zdravotné problémy zo zlomeným rebrom nebude hrať pravdepodobne prvé husle. Stajňa Tinkoff postavila do tímu k Petrovi aj ďalšieho Slováka Michaela Kolářa tak sa nechajme prekvapiť ako sa naša dvojica popasuje s náročnými 243 kilometrami.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár