Preview: Tímová časovka zamieša kartami už v úvode

Vuelta a España

zdroj: facebook.com/pg/UnionCyclisteInternationale

Dnes je na programe 1. etapa pretekov Vuelta a España. Organizátori nadväzujú na tradíciu z ostatných ročníkov a hneď na úvod zasadili do programu tímovú časovku. Pre niektoré tímy jasná honba za etapou, pre väčšinu však predstavuje iba povinnú jazdu, pri ktorej je kľúčové limitovanie strát. Španielsky sviatok cyklistiky odštartuje na francúzskom území, konkrétne v Nimes. V meste s výnimočne zachovanými pamiatkami z obdobia Rímskej ríše, ktoré dýcha jeho 2000 ročným dedičstvom.

Atmosféra a osobitý charakter historického centra inšpirovali organizátorov pri stavbe trate. Štartovať sa bude spred antického chrámu Maison Carrée a jazdci prefrčia aj cez slávnu arénu. O časové rozdiely sa okrem technických pasáží postará aj stúpanie tretej kategórie v strednej pasáži 13,7 kilometrovej trate. Začiatok etapy je naplánovaný na 17:30, posledný tím by mal opustiť štartovaciu rampu o 18:54. Priamy prenos z pretekov môžete sledovať na televíznej stanici Eurosport.

Favoriti

Tímová časovka je nevyspytateľná záležitosť, najmä na Vuelte, kde sme zažili už aj pieskom obsypané plážové promenády. Pozornosť sa sústredí na tri tímy – Quick – Step, Sky a BMC. Belgický celok sa oprie o solídnych časovkárov Enrica Masa (:qst:), Yvesa Lampaerta (:qst:), Nikiho Terpstru (:qst:), Erosa Capecchiho (:qst:) a svojho lídra Boba Jungelsa (:qst:). Pre Chrisa Froomea (:sky:) zapracuje v tímovom chronometri Christian Knees (:sky:), Salvatore Puccio (:sky:), Gianni Moscon (:sky:), Diego Rosa (:sky:) a kapitán Ian Stannard (:sky:).

Prvá etapa je jedným z vrcholov španielskej Grand Tour pre tím BMC. Deväťčlenná zostava sa môže pochváliť borcami ako Rohann Dennis (:bmc:), Daniel Oss (:bmc:), Alessandro De Marchi (:bmc:) alebo Tejay van Garderen (:bmc:). Zvyšok amerického tímu vie takisto predviesť na časovkárskej koze slušný výkon, a tak sa môžeme tešiť na tesný súboj tejto silnej trojice tímov.

Profil

Profile

Trasa

Dojazd

Last km

Zdroj: lavuelta.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár