Preview: Toskánska ôsma etapa Gira

Giro d'Italia

zdroj: zdroj: twitter.com/giroditalia

Sobotná etapa Gira bude prechádzať srdcom Talianska. Štartovným miestom bude Foligno, finišovať sa bude po 186 kilometroch v stotisícovom stredovekom meste Arezzo.
Profil etapy nie je od úvodných kilometrov obzvlášť náročný, keďže sa pôjde prevažne po rovine. V druhej časti budú ale pelotón čakať dve stúpania. Prvé na 106 kilometri kategorizované trojkou zvládnu bez väčších problémov aj šprintéri. Druhé stúpanie Alpe di Poti sa bude nachádzať 25 kilometrov pred cieľom, s dĺžkou 8,6 kilometra a priemerom 6,5 % . Navyše posledné dve tretiny stúpania budú na štýl klasiky Strade Bianche, keďže cesta bude bieleho šotolinového charakteru. Očakáva sa, že pred nájazdom na stúpanie sa tempo pelotónu výrazne zrýchli a pracovať budú najmä tímy pre svojich lídrov na celkové poradie. Treba byť však opatrný, pretože cesta nahor a rovnako aj následný zjazd budú veľmi úzke. Nebezpečenstvo pádu bude umocňovať predpoveď počasia s daždivým popoludním. Posledný kilometer v meste Arezzo bude nemenej náročný, keďže sa bude opäť stúpať v jednej sekcii s maximom 11 %.
Záverečný profil etapy dáva najväčšie šance na víťazstvo jazdcom ako domáci Diego Ulissi z Lampre-Merida, Moreno Moser z Cannondale či Gianluca Brambila z Etixxu-Quick Step. Sľubnú šancu bude mať aj Alejandro Valverde z Movistaru. Ten však bude pozorne strážený svojimi najväčšími rivalmi. Zdrvujúci nástup by mohol predviesť Fabian Cancellara z Treku-Segafredo, ktorý podobné závery tiež zvláda excelentne. A v poslednom rade je tu Tim Wellens z Lotta Soudal. Jeho skvelá forma by mohla rozšíriť dominanciu belgickej stajne na štvrté víťazstvo v rade.
Tešme sa teda na ďalší zaujímavý deň Gira v krásnom prostredí Toskánska.

Priebeh trasy

stage-8-route
Profil trasy
stage-8-profile
Profil záverečného kilometra
stage-8-1km
zdroj: cyclingroute.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár