Preview: V úvodnej etape Tour Down Under šanca pre Petra Sagana

zdroj: twitter.com/BORAhansgrohe

V utorok 16. januára sa konečne dočkáme ostrého štartu novej cyklistickej sezóny. Na programe je úvodná etapa týždňového etapáku Santos Tour Down Under. Cyklistov privíta na štarte predmestie metropoly Adelaide – Unley, finišovať sa bude v malom mestečku Lyndoch v údolí Barossa. Pelotón čaká 145 kilometrov v horúcom austrálskom počasí, kde by ortuť teplomera mala vystúpiť až na 38 °C.
Profil etapy nebude obzvlášť náročný a pripravená je len jedna horská prémia Humbug Scrub približne 40 kilometrov po štarte.
Favoritov na víťazstvo určite môžme hľadať v najrýchlejších mužoch balíka. Skvelú formu na úvod sezóny potvrdila mladá austrálska nádej Caleb Ewan zo stajne Orica – Scott, keď suverénnym spôsobom ovládol prológ People´s Choice Classic. Najväčším konkurentom bude určite Peter Sagan, ktorý má veľkú šancu na prvý triumf v nových farbách Bora – Hansgrohe. Kartami môžu zamiešať aj mená ako Ben Swift z UAE ABU DHABI, Nicollo Bonifazio z Bahrain – Merida, či Saganov tímový kolega Sam Bennett.

Profil 1. etapy

zdroj: cyclingstage.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár