Preview: Po voľnom dni, druhý horský dojazd Gira

zdroj: twitter.com/giroditalia

Dnes čaká pelotón náročná a 219 kilometrov dlhá etapa, počas ktorej sa cyklisti budú opäť presúvať ďalej na sever. Štartovať sa bude v malom mestečku Campi Bisenzio, finišovať v známej Sestole v nadmorskej výške 998 metrov v Severných Apeninách. Profil dnešnej etapy bude viac ako zaujímavý. Jazdcov budú čakať štyri horské prémie. Po 23 kilometroch sa začne stúpať na Passo Della Collina kategorizované štvorkou. Po následnom zjazde sa začne stúpať na ďalšiu štvorku Pietracolora. Opäť bude nasledovať zjazd a následná ťažká 75 kilometrová pasáž hore – dole krátkymi kopcami a klesaniami. Jediné stúpanie prvej kategórie Pian del Falco nasleduje 32 kilometrov pred cieľom. Ide o nepravidelný kopec s dĺžkou 16,3 kilometra a priemerom 5,2 %. Najťažšia bude najmä posledná tretina stúpania, kde sa nachádza aj maximum 13 %. Záver bude patriť pravidelnému stúpaniu do Sestoly s dĺžkou 7,5 kilometra a priemerom 5%.
Favoriti na celkové poradie budú mať šancu atakovať v závere Pian del Falco, pričom bude nasledovať náročný zjazd a záverečný kopec. Forma Gianlucu Brambilu by nemala priniesť zmenu na vedúcej pozícii. Profil etapy dáva šancu aj úspešnému úniku, v ktorom by sa opäť mohli ukázať Tim Wellens z Lotta Soudal, Damiano Cunego z Nippo-Vini Fantini či Alessandro De Marchi z BMC.
Dnes nás čaká opäť zaujímavé cyklistické predstavenie a priať tomu bude aj pekné počasie. Uvidíme teda či sa dočkáme aj zmien v celkovom poradí najlepších jazdcov.

Priebeh trasy
giro-10a-1

Profil etapy
giro-10-2
zdroj:cyclingroute.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár