Pri tréningu zomrel slovenský talent Adrián Babič

Adrián Babič 24 rokov deaf olympionik

zdroj: facebook.com/slovakia.deaflympic

Včera večer zahynul 24-ročný cyklista Adrián Babič. Rodák z Popradu neprežil stret s motorovým vozidlom. Talentovaný Slovák sa narodil s 86% stratou sluchu na obe uši, no odmalička trénoval so zdravými rovesníkmi. Vďaka načúvaciemu aparátu a množstvu logopedických cvičení dokáže Adrián počuť a rozprávať. Adrián pretekal aj medzi zdravými športovcami v slovenskom aj svetovom peletóne. Deaflympionika čakal onedlho vrchol sezóny a to 24. Letná Deaflympiáda.

Podľa dostupných informácii sa nehoda stala na úseku medzi Prešovom a Košicami. Na ceste prvej triedy, kde sa odbočuje na Kysak a Obišovce nedal vodič osobného vozidla pravdepodobne prednosť. Starosta Lemešian Marko Bučko na tento nebezpečný a komplikovaný úsek už upozorňoval.

Adrián Babič – profil

Od piatich rokov bol členom tímu Firefly. Bol reprezentantom Slovenska aj medzi zdravými športovcami, majstrom a vicemajstrom Slovenska v časovke jednotlivcov v kategórii do 23 rokov, bronzový z Majstrovstiev Slovenska v časovke jednotlivcov v kategórii ELITE, juniorský majster Slovenska v zimnom triatlone, víťazom slovenského pohára v cestnej cyklistike v sezóne 2019, účastník majstrovstiev Európy a sveta. 

Deaflympijský výbor Slovenska

Slovenský zväz cyklistiky

„Život je krehký ako pierko. A práve to životné pierko Adriána Babiča včera odviala kamsi ďaleko, do nenávratna, kolízia s autom počas tréningu. Odpočívaj v pokoji, Aďo.“


Redakcia cyklonews.sk vyjadruje rodine úprimnú sústrasť.

Zdroj: deaflympic.sk

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár