Priamo z Tatier: Reakcie po prvej etape Okolo Slovenska.

zdroj: Peter Guman

Vo štvrtok, 13.9., sa konala horská tatranská etapa pretekov Okolo Slovenska. Vyhral ju Francúz Julian Alaphilippe (:qst:). Naša redakcia bola priamo v centre diania. Prinášame vám krátky súhrn reakcíí hlavných aktérov.

„Nebola to ľahká etapa. Celý čas sme ju mali pod kontrolou. Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo vyhrať pre mňa a pre môj tím. Udržali sme si žltý dres, to je pekné.
Ak si dobre pamätám, belgický tím bol v závere naozaj silný. Takisto aj Bora. Dával som si však pozor na všetkých jazdcov,“
povedal 26-ročný Francúz po 63. víťazstve tímu Quick-Step Floors v sezóne.

 

Veľkým prekvapením vo výsledkovej listine je tretie miesto Attilu Valtera z Maďarska. Talentovaný 20-ročný jazdec z tímu Pannon Cycling Team sa dostal na čelo celkovej klasifikácie do 23 rokov.

„Je to moja druhá účasť na Okolo Slovenska a naozaj si to tu užívam, pretože sú tu krásne hory. Na túto etapu som dlho čakal, mal som dobrý tím a veľmi dobré nohy, takže sa teším na ďalší priebeh. Bol som v pelotóne počas celej etapy, šetril som sily na záver. Tam som sa snažil ísť najrýchlejšie, ako som mohol. Napokon sa to vyplatilo. Skončil som tretí a mám na sebe biely dres pre najlepšieho mladého jazdca [ukázal na dres]. Som na to veľmi hrdý.
Chcel by som si dres udržať až do konca. Dúfam, že skončím v prvej desiatke. Myslím si, že môj tím urobí všetko, aby som mohol ubrániť tento dres,“ vyjadril sa jazdec pre cyklonews.

Slovák Matúš Štoček (Slovenský výber) získal dres pre najlepšieho Slováka. V cieli došiel tesne za Jurajom Saganom (BOH), no 19-ročný bol o zlomok sekundy lepší vo včerajšej časovke.

„Bol som rád, že po prvom kopci odišla prvá skupina a Quick-Step a Gazprom to kontrolovali, čiže sa išlo rovnakým tempom, čo mi v kopcoch vyhovovalo. Dal som si úlohu vydržať prvé kolo a zviesť sa s nimi. Potom som už dal do toho všetko a snažil som udržať určité tempo. Juraj postupne odpadol, potom aj ja, snažil som sa udržať tempo. Myslím si, že bolo vidieť, že v špurte bol lepší, ale ja som mal ušetrené sily z prológu, takže dres pre najlepšieho Slováka vyšiel mne,“ upresnil Štoček.

Ďalším úspešným Slovákom na domácich pretekoch je Martin Haring (Dukla Banská Bystrica). Ten sa dnes dostal do úniku dňa a ovládol všetky šprintérske prémie.

„Ako tím sme dostali úlohu dostať sa do úniku, ja zrovna nie, ale napokon to vyšlo to na mňa. Žiaľ, na vrchárske prémie tam bol silný jazdec, takže tie nám ušli, ale aspoň sme získali bodkovaný dres a za to sme radi. Splnili sme čiastočný cieľ,“ uviedol Haring a dodal: „Zajtra nás čaká opäť náročná etapa, ale budeme sa koncentrovať na udržanie bodkovaného dresu,“ povedal 31-ročný Haring. Ten okrem dresu pre lídra bodovacej súťaže bude mať zajtra na sebe červené čísla pre najaktívnejšieho jazdca.

Zdroj: cyklonews, sport.sk
Foto: Peter Guman

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár