Prichádza nové Bianchi Oltre RC inšpirované F1

Nové Bianchi Oltre predstavuje revolúciu v spôsobe, ako sa pozeráme na aerodynamiku. Prináša aero riadidlá z vlastného laboratória Bianchi, ktoré spolu s patentovaným systémom „Air Deflector“ znižujú aerodynamický odpor v maximálne možnej miere. 

„Air Deflector“ je inšpirovaný svetom motoristických pretekov na najvyššej úrovni s cieľom optimalizovať aerodynamickú účinnosť v každej situácii. Prítlačné krídla z bočných strán hlavovej trubky umožňujú prúdenie vzduchu spôsobom, ktorý znižuje aerodynamický odpor.

Výsledkom je výrazné zníženie celkového odporu, čo potvrdilo testovanie v aerodynamickom tuneli. Vďaka novému Oltre RC získate až 30% výhodu oproti bežným aero bikom od konkurencie a ušetrite až 45 sekúnd prekonanej vzdialenosti 40 km s výkonom 250 watt/h.

Nové Oltre predstavuje úplne nový prístup spoločnosti Bianchi, vyrábať rámové sady spolu s komponentami výhradne vo vlastných laboratóriách. Reparto Corse ako „pretekárske oddelenie“, tak znovuožíva v podobe prémiových komponentov. Značka Velomann zas v podobe dostupnejšej alternatívy ale stále s rukopisom Bianchi. Vďaka tomu sa nové modely zbavujú kompromisov, ktoré prichádzajú s komponentami značiek tretích strán.

Novú platformu Oltre reprezentuje prémiový hyperbicykel Oltre RC, ktorý dopĺňajú modely Oltre Pro a Oltre (bez prípony). 

Všetky modelové triedy sú kompatibilné iba s použitím elektrických sád. Pri modeloch Oltre RC a Oltre Pro bude možnosť zakúpenia aj samostatnej rámovej sady.

Oltre RC

 „Hyperbike“ pre profesionálov je najvyšší model v ponuke vytvorený pre preteky World Tour. Ponúka novú technológiu Air Deflector a aero riadidlá. Je vybavený novými bezdušovými kolesami Reparto Corse RC50 a RC65 (ráf má 50 mm predný profil a 65 mm zadný profil), ktoré sú tuhé a citlivé a to pri hmotnosti 1 540 g.  Výbavu dopĺňa sedlo Reparto Corse RC139 Carbon Air. 

Celý bicykel váži 6850 g (pri veľkosti 55), samostatný rám má 915 g (pri veľkosti 55) a vidlica 420.

Oltre RC je k dispozícii v šiestich veľkostiach a troch rôznych farbách: antracitová/ celeste, antracitová / biela a antracitová/ dúhovo- fialová.

Oltre RC bude dostupné na prémiových sadách od SRAM, Campagnolo a Shimano. Všetky už obsahujú wattmeter.

Ceny začínajú na 13 849 €.

Oltre Pro

Oltre Pro zdieľa rovnaké konštrukčné princípy ako špičkový RC model. Rám navyše obsahuje technológiu CV (CounterVail), ktorú Bianchi používa už niekoľko rokov. Je navrhnutý tak, aby znížil vibrácie a zlepšil pohodlie jazdca. Ostáva stále mimoriadne tuhý, avšak zároveň prináša zvýšenú mieru pohodlia.

Oltre Pro je vybavený  technológiou „Air Deflector“ a novými karbónovými aero riadidlami. Nájdete tu tiež karbónové sedlo RC139 (hmotnosť: 145 g) a bezdušové kolesá RC50 (profil 50 mm vpredu a vzadu) s hmotnosťou 1 590 g. 

Opäť je k dispozícii v šiestich veľkostiach a troch rôznych farbách: antracitová/ celeste, antracitová/ biela a antracitová/čierna). 

Ceny Oltre Pro začínajú od 7.999 EUR.

Oltre

Oltre (bez prípony) je odvodené z vynikajúcich verzií Pro a RC. A hoci celokarbónový rám neobsahuje technológiu CV, ani „Air deflector“, nájdete tu špičkové spracovanie a komponenty za priaznivú cenu, ktorá ho predurčuje by dostupný pre širšiu škálu cyklistov

Oltre je vybavený novými komponentmi Velomann: aero riadidlá a predstavec, kolesá V50R (profil 50 mm vpredu a vzadu) s hmotnosťou 1 640 g a sedlo Mitora s hmotnosťou 215 g.

 Je k dispozícii v šiestich veľkostiach a troch farbách (celeste, biela a tmavo šedá). 

Dostupné bude na niekoľkých typoch sád –od SRAM a Shimano.

Pre základný model Oltre s karbónovými kolesami a elektrickou sadou Shimano 105 začína cena na  5399€.

Prvé kusy novej platformy Bianchi Oltre budú k dispozícii od novembra 2022 vďaka spoločnosti PRO CYCLING – distribútorovi značky  Bianchi na Slovensko a tiež prostredníctvom www.bianchi.sk.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár