Primož Roglič a Egan Bernal vynechajú prípravné preteky pred Grand Tours

Primož Roglič Egan Bernal

zdroj: © A.S.O./Alex Broadway

Najlepší jazdci na Grand Tours volia tento rok iný prístup. Primož Roglič (:tjb:) sa pred Tour de France (26. júna – 18. júla) nepozrie ani na májové Critrérium du Daupihné, ani na Okolo Švajčiarska. Egan Bernal (:ins:) taktiež volí konzervatívny prístup pred Giro d’Italia (8. mája). Do štartu v Turíne nebude pretekať.

Primož Roglič priamo na Tour a olympiádu

Slovinec Primož Roglič ešte tento týždeň absolvuje ardenské klasiky Amstel Gold Race (18. apríla), Valónsky šíp (21. apríla). V nedeľu 25. apríla bude na monumente Liège-Bastogne-Liège obhajovať víťazstvo.

Potom si však dá dlhú pretekársku prestávku dlhú dva mesiace. Zúčastní sa len vysokohorského sústredenia v alpskom Tignes. Po Tour chce svetová cyklistická jednotka zažiariť aj na olympijských hrách v Tokiu (27. júla).

Roglič je známy tým, že cez týždňové preteky ako Critérium du Dauphiné sa nešetrí. To ho v minulosti stálo dobrú kondíciu v poslednom týždni Giro d’Italia 2019. Po víťazstvách na UAE Tour, Tirreno – Adriatico a Okolo Romandie na talianskej Grand Tour skončil tretí. Rovnako svoju formu neskrýval na vlani pred Tour de France. V poslednom relevantnom dni mal však o čosi horšie nohy. V kombinácii so životným výkonom Tadeja Pogačara to stálo Rogliča víťazstvo na najslávenších pretekoch.

„Vlani jazdil veľmi veľa. Dva mesiace bez pretekov mu dovolia byť dostatočne čerstvý, aby zvládol Tour de France a olympijské hry. Cítime, že je to pre neho dobré rozhodnutie,“ povedal podľa L’Équipe športový riaditeľ Jumbo-Visma Frans Maassen.

Team Jumbo-Visma bude mať na Tour de France špeciálne dresy

Egan Bernal bez Okolo Álp

Kolumbijský víťaz Tour de France 2019 Egan Bernal (:ins:) sa podľa Velonews nepredstaví na Okolo Álp (19. – 23. apríla). 23-ročný jazdec ešte stále bojuje s pretrvávajúcimi bolesťami chrbta z dôvodu nerovnomerného rastu nôh. Na nedávnom etapáku Tirreno – Adriatico ukázal solídnu formu a skončil štvrtý.

Predbežné plány Bernala na trojtýňdňovom Giro d’Italia siahajú na pódium. Všetko sa však bude odvíjať od bolesti, ktorá sa naplno prejavilo na vlaňajšej Tour de France.

Aj Remco Evenepoel (:dqt:) sa na Giro vráti po ťažkom zranení, po ktorom ešte nepretekal. Giulio Ciccone (:tfr:) a Mikel Landa (:bmt:) otestujú svoju pretekársku formu až na v Turíne na Gire.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár