Primož Roglič prehral Paríž – Nice s vykĺbeným ramenom: Taký je šport

Paríž - Nice 2021
Primož Roglič

zdroj: A.S.O./Fabien Boukla

Primož Roglič (:tjb:) vyzeral po troch etapových triumfoch na Paríž – Nice 2021 neporaziteľný. A predsa, dvakrát spadol a po poslednej etape v cieli športovo gratuloval víťazovi Maxovi Schachmannovi (BOH).

V cieli 8. etapy stratil 3:08 min, skončil 58. a v celkovom poradí až pätnásty. Z pretekov si okrem troch dominantných etáp odváža zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. Etapu vyhral Magnus Cort Nielsen (:efn:).

„Áno, dvakrát som spadol. Pri prvom páde som si vykĺbil rameno. Potom som ešte raz spadol, ale dával som do toho všetko,“ povedal Primož Roglič novinárom po etape, v ktorej druhýkrát spadol 26 km pred cieľom.

Najprv sa dokázal dostať späť do pelotónu na kopcovitej 8. etape, ale po druhom páde to už nedokázal. Pri zalepení medzery mu chýbalo iba niekoľko metrov. Zjavne to s tímom podcenili, keďže vtedy ešte k nemu mohli prísť na pomoc Steven Kruijswijk a ďalší kolegovia. Keď ho už ťahali, bolo neskoro. V pelotóne pracovali tímy BORA – hansgrohe a Cofidis.

„Nebola to etapa, po ktorej sme túžili. Urobil som pár chýb. Nanešťastie som nemohol chytiť prvú skupinu. Je to škoda, ale pokračujeme…“ povedal Roglič.

Schachmann nechtiac obhájil

Max Schachmann z ničoho-nič obhájil vlaňajší triumf na Paríž – Nice. „Mám zmiešané pocity. Chcel by som tento žltý dres vyhrať inak. Neviem, či môžem byť šťastný, je to veľmi zložité,“ povedal Nemec podľa oficiálnej stránky pretekov.

„Na začiatku etapy som mal defekt a nikto na mňa nečakal. Keď Primož spadol prvýkrát, čakali sme. Potom to však bolo chaotické,“ povedal Schachmann, ktorý sa v cieli Rogličovi ospravedlnil. Jazdec Jumbo-Visma však za tým – zdá sa – ani nevidel dôvod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tuttoBICI (@tuttobiciweb.it)

Primož Roglič padne často, ale najmä vždy vstane

Nie je to prvýkrát, čo Roglič zaváhal. Na Giro d’Italia 2019 v poslednom týždni najprv spadol a prišiel o vedenie, potom stratil formu a skončil tretí. Na Vuelte 2019 vo veternej etape taktiež spadol s tímom a to až nešportovo využil Movistar a sťažil Primožovi deň. Slovinec však dokázal preteky vyhrať.

Na lanskom Critérium du Dauphiné odstúpil po páde v žltom drese odstúpil z pretekov. Tour de France je pamätná, v poslednej relevantnej etape nemal dostatočný výkon a víťazstvo mu uchmatol Tadej Pogačar.

Roglič sa však vrátil. Tým, že sa nevzdal, získal prvý monument v kariére Liege – Bastogne – Liege a po dramatickom súboji s Richardom Carapazom získal druhý červený dres z Vuelty 2020.

„Posledné dní na pretekoch sú ťažké, ale to je šport. Vydal som zo seba všetko, vždy je to boj, dokonca aj vnútorný súboj. Prekonával som sa. Sme sklamaní, ale budeme bojovať na ďalších pretekoch.“

V ďalšom programe Slovinca je predvežne závod Okolo Baskicka, ktorý začína 4. apríla.

„Mohlo to byť horšie, o pár dní na tom budem dobre. Len si potrebujem dopriať odpočinok,“ uzavrel najlepší cyklista planéty podľa UCI rebríčka.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár