Primus Classic 2021: Quick-Step znova najlepší

Florian Senechal

zdroj: Luis Angel Gomez / Photo Gomez Sport

Preteky Primus Classic 2021 ovládol Florian Sénéchal (:dqt:). Francúz dokonal skvelú prácu Quick-Stepu, ktorý mal jednu chvíľu v čele až 5 jazdcov. Druhý dnes skončil Jasper Stuyven (:tfr:).

Na jazdcov dnes bolo pripravených niečo málo vyše 200 kilometrov. V itinerári bolo desať krátkych a dynamických stúpaní. Najprudšie bolo Smeysberg, ktoré malo 12,9 %. Celkovo čakalo na pelotón 2 004 výškových metrov. Medzi najväčšie hviezdy na štarte patrili Julian Alaphilippe (:dqt:) a Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).

Predošlí víťazi

2019 THEUNS Edward
2018 VAN DER HOORN Taco
2017 TRENTIN Matteo
2016 GAVIRIA Fernando
2015 DE BIE Sean

Profil a trasa Primus Classic 2021

Primus Classics 2021
Zdroj: strava.com/routes/2860866670158541338

Únik dňa

Dnes si do úniku dňa naskočilo šesť jazdcov. V skupine boli Bernat Font (EvoPro Racing), Jan-Willem van Schip (BEAT Cycling), Sébastien van Poppel (Bingoal WB Development Team), Gerben Thijssen (:lts:), Robin Juel Skivild (Uno-X Dare Development Team) a Romain Combaud (DSM). Sextet však ale nedostal veľa priestoru a náskok osciloval pri hodnote 2 minút. Po sto kilometroch tomu nebolo inak a v pelotóne vládol pokoj zbraniam.

65 kilometrov pred cieľom bolo hotovo, únik bol dostihnutý. Ihneď sa vytvorila nová skupina a tá bola o dosť silnejšia. Davide Ballerini (:dqt:) či Dries de Bondt (Alpecin-Fenix) patrili na štarte do okruhu širších favoritov. Spolu s nimi tam bola ďalšia pätica jazdcov, náskok bol približne 45 sekúnd. Do cieľa však stále bolo 60 kilometrov. Náskok sa držal na rovnakej hodnote i o desať kilometrov neskôr. Pelotón však zabral a znížil náskok o polovicu. Medzičasom prišiel prvý test Alaphilippa (:dqt:), Van der Poel (Alpecin-Fenix) to však pokryl.



40 kilometrov pred cieľom zabalila čelná skupina svoju snahu a všetko bolo znova pokope. Tento stav netrval dlho, čoskoro bola hlavná skupina favoritov očesaná na 20 ľudí. Po ďalšom stúpaní ostalo už len 11 jazdcov, z toho až päť z tímu Deceuninck Quick-Step. Keď musel Van der Poel meniť koleso, tak bolo definitívne rozhodnuté. Vlčia svorka si tieto preteky už nemohla nechať újsť.

Záver

18 kilometrov pred cieľom nechal Alaphiliipe (:dqt:) v čele Sénéchala (:dqt:) a Honorého (:dqt:). Dvojku doplnili Stuyven (:tfr:), Clarke (:tqa:) a Van der Sande (:lts:). Šesť kilometrov pred cieľom prišli nástupy jazdcov Quick-Stepu, no boli odrazené. Simon Clarke (:tqa:) už nevládol a bolo to na neho veľa. Do posledného kilometra vstupovala štvorica pokope. Tam bol najsilnejší Florian Sénéchal (:dqt:) a zakončil skvelú prácu svojho tímu na výbornú.

Primus Classic 2021 – výsledky

01 Florian SénéchalDeceuninck-Quick Step5:30:00
02 Tosh Van der SandeLotto Soudal
03 Jasper StuyvenTrek-Segafredo
04 Mikkel HonoreDeceuninck-Quick Step
05 Simon ClarkeTeam Qhubeka NextHash
06 Yves LampaertDeceuninck-Quick Step
07 Zdenek StybarDeceuninck-Quick Step
08 Mathieu van der PoelAlpecin-Fenix
09 Giacomo NizzoloTeam Qhubeka NextHash
10 Davide BalleriniDeceuninck-Quick Step
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár