Prológ Tour de l’Avenir 2021 ovládol Wærenskjold, Kubiš v top 50

Soren Wærenskjold Závod míru U23 2021

zdroj: © Závod míru U23 / Course de la Paix U23 Grand Prix Jeseníky

Prológ Tour de l’Avenir 2021 ovládol Nór Søren Wærenskjold. Najlepším Slovákom Lukáš Kubiš na 49. mieste so stratou 24 sekúnd.

Wærenskjold pokračuje vo výbornej sezóne. Prológ ovládol aj na ďalšom podujatí prestížneho seriálu NationsCup U23, Závod míru. Na druhom mieste skončil Dán Johan Price-Pejtersen a tretí bol Mick Van Dijke (Holandsko). Delili ich jedna, respektíve tri sekundy.

V meste Charleville-Mézières na severovýchode Francúzska sa začali najprestížnejšie preteky pre jazdcov do 23 rokov, označované ako aj  „Tour de France pre mladých“. Na Pretekoch budúcnosti sa prvýkrát objavila aj reprezentácia Slovneska v zložení: Lukáš Kubiš, Adam FoltánFilip Lohinský, Matej Blaško, Pavol Rovder Matúš Štoček.

Na úvod sa išla rovinatá individuálna časovka dlhá 5 km. Štartovalo 175 pretekárov, ktorí bojujú o svoju budúcnosť v profesionálnom pelotóne.

Wærenskjold štartoval ako posledný. Jazdec pro-kontinentálneho tímu UNO-X nedal nikomu šancu, zmaril šance kolegu z tímu Price-Pjetersena.

Všetci veľkí favoriti celkového poradia skončili do 25 sekúnd od víťaza. O žltom drese sa tak nerozhodlo, ani zatiaľ nikto neprišiel o možnosť zabojovať o celkové poradie.

Slováci na konečný žltý dres nemieria. Kubiš svoje vystúpenie okomentoval na Instagrame slovami: „Prológ na Tour de l’Avenir nevyšiel podľa predstáv. S výkonom v podaní wattom nie som spokojný, no najviac ma mrzí zlý prejazd jednej zákruty, kde som stratil niekoľko sekúnd. Mohlo to byť lepšie.“

Profil (5 km):

Prológ Tour de l'Avenir 2021
Prológ. © Tour de l’Avenir

Prológ Tour de l’Avenir 2021 – výsledky:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár