Prudential RideLondon: Saganov tímový kolega ovládol záverečný šprint

zdroj: twitter.com/VelonCC

Zatiaľ čo v Paríži sa šprintovalo v poslednej etape Tour, na druhej strane Lamašského prielivu sa konali jednodňové preteky Prudential RideLondon-Surrey Classic. Londýnska trať mala dĺžku 187 kilometrov a mala rovinatý profil.

Pretekalo sa v typickom anglickom počasí, na začiatku začalo pršať. Z centrálneho Londýna sa jazdci vydali do okolitej oblasti Surrey. V úniku sa stretli jazdci Aaron Verwilst (Team Sport Vlaanderen-Baloise), Alexis Gougeard (:alm:), Valerio Agnoli (:bmt:), Manuele Boaro (:bmt:) a Pawol Cieslik (CCC Sprandi Polkowice). Do čela sa dostal aj šprintér Caleb Ewan (:mts:). Bol to zaujímavý krok, pretože v Austrálčan by mal v závere šancu vyhrať. Neskôr však z pretekov odstúpil. Skupina si vytvorila približne dvojminútový náskok. V pelotóne pracovali celky BORA – hansgrohe, Quick-Step Floors a Dimension Data. Potom sa pridal aj domáci tím Sky. Od hlavnej skupiny sa potom odpútali Michael Matthews (:sun:), Chirs Juul-Jensen (:mts:), Peter Kennaugh (:sky:), Owain Doull (:sky:), Jay McCarthy (BOH) a Nathan Haas (:kat:). Dostihli prednú skupinu. Matthews a Kennaugh spadli a únik už pozostával iba zo šiestich jazdcov. V posledných 20 km však boli dostihnutí šprintérskymi celkami. Tempo udávali hlavne Dimension Data pre šprintéra Marka Cavendisha (:ddd:), Quick-Step Floors pre Eliu Vivianiho (:qst:) a BORA – hansgrohe pre Pascala Ackermanna (BOH). 24-ročný Nemec spadol 80 km pred cieľom, no dokázal sa dostať naspäť do pelotónu aj za pomoci svojho tímu.

Nastal hromadný šprint. Špurtovať začal taliansky majster Elia Viviani. Nemecký šampión Pascal Ackermann bol však rýchlejší a ovládol šiesty ročník Prudential RideLondon-Surrey Classic. V cieli pred Buckinghamským palácom bol tretí ďalší Talian, Giacomo Nizzolo (:tfr:). Pretekov sa zúčastnili šprintéri, ktorí Tour de France predčasne ukončili. André Greipel (:lts:) skončil na ôsmom mieste a Mark Cavendish až dvanásty.

Pre jazdca tímu BORA – hansgrohe Ackermanna ide o štvrté profesionálne víťazstvo. Všetky dokázal získať v tejto sezóne. Išlo o etapy na Okolo Romandie a Critérium du Dauphiné. V júni ovládol nemecké majstrovstvá.

Posledný kilometer:

Výsledky:

1.Pascal Ackermann (Ger)BOH4:20:10
2.Elia Viviani (Ita):qst:
3.Giacomo Nizzolo (Ita):tfr:
4.Ivan Garcia (Spa):bmt:
5.Simone Consonni (Ita):uae:
6.Phil Bauhaus (Ger):sun:
7.Jean-Pierre Drucker (Lux):bmc:
8.André Greipel (Ger):lts:
9.Jonas Koch (Ger)CCC Sprandi Polkowice
10.Rudy Barbier (Fra):alm:

zdroj: cyclignews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár