Sénéchal ovládol prvé reálne preteky vo Flámsku po prestávke

Florián Senechal víťazí na GP Vermarc Sport

zdroj: twitter.com/faustocoppi60

Na oficiálne preteky pod hlavičkou UCI si ešte stále musíme počkať, ale neoficiálny podnik sa dnes odohral vo Flámsku. Išlo o tzv. kermesse, čiže závod pozostávajúci z mestských technických okruhov.

GP Vermarc Sport v meste Rotselaar mal dĺžku viac ako 160 km a predstavili sa na ňom okrem domácich amatérskych jazdcov aj veľké mená svetového pelotónu s tímami Deceuninck – Quick Step, Lotto Soudal alebo Alpecin-Fenix.

Prvý reálny flámsky závod po najväčšej vlne koronavírusu sa začal minútou ticha na pamiatku Nielsa De Vriendta. 19-ročný mladík včera tragicky zahynul počas tréningu na preteky, ktoré boli neskôr aj zrušené. Belgičanova smrť sa spája s poruchou srdca.

Preteky odštartoval legendárny Merckx:

Jazdcom ale nechýbala chuť do jazdy a hneď od začiatku zatlačili naplno. Známi borci ako Victor Campenaerts, Stijn Steels, Pieter Serry, Nikolas Maes, Dries De Bondt, Thijs Aerts a Tom Meeusen sa začlenili do 14-člennej vedúcej skupiny, ktorá sa na začiatku utvorila. Neskôr sa k nej pridali napríklad aj Fabio Jakobsen alebo Danny van Poppel.

Pelotón na okruhu s úzkymi cestami veľmi nestíhal, preto sa do čela rozhodli pridať aj Tim Merlier (Alpecin – Fenix), Jelle Wallays (:lts:), Florian Sénéchal (:dqt:), Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions) a Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix). Pelotón po tomto útoku strácal už niečo cez dve minúty a jazdci na čele tušili, že práve oni budú bojovať o víťazstvo.

15 km pred koncom atakovali vedúcu grupu Sénechál (:dqt:), Campenaerts (:ntt:), Riesebeek (Alpecin – Fenix) a Corné van Kessel (Circus – Wanty Gobert). Vytvorili si náskok štyridsiatich sekúnd.

Sénéchal na čele:

O niekoľko kilometrov nastúpil Francúz Sénechál, využil jedno z dvoch stúpaní na trati a prišiel si po víťazstvo samostatne. Campenaerts odpovedal až neskôr a skončil druhý, tretie miesto bral Riesebeek.

26-ročný Francúz víťazstvo venoval zosnulému Nielsovi De Vriendtovi.

Pódium:

 

Zdroj: wielerflits

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár