Prvým víťazom Per Sempre Alfredo sa stal Matteo Moschetti

Matteo Moschetti

zdroj: twitter.com/TrekSegafredo

Nedeľa 21. marca patrila prvému ročníku talianskej klasiky Per sempre Alfredo. Ako sme Vás na začiatku februára informovali, táto klasika je zapísaná do kategórie 1.1 a je hlavne pripomienková akcia stého výročia narodenia talianskeho cyklistu a neskôr aj trénera Alfreda Martiniho. Vyhral favorit Matteo Moschetti (:tfr.).

Kto bol Alfredo Martini?

Alfredo Martini bol taliansky cyklista, ktorého vrcholom kariéry určite bola účasť na Tour de France v roku 1949. Čo sa týka jeho trénerskej kariéry, dlhé roky až do svojej smrti v roku 2014 pôsobil vo viacerých cyklistických tímoch ako športový riaditeľ. Jeho meno sa však najviac spája s talianskou národnou reprezentáciou.

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/per-sempre-alfredo/2021/result/today/profiles

Preteky, ktoré štartovali v meste Firenze, merali iba 162 kilometrov, pričom profilovo nebolo náročné. Cyklisti museli najprv v prvej polovici vyliezť na štyri klasifikované stúpania. V skutočnosti však išlo iba o dva kopce a to konkrétne o stúpanie Vetta le Croci (17 km; 3,5%)m ktoré si cyklisti prešli presne trikrát. Následne najazdili ďalšie kilometre v stúpaní na kopci Croci di Calenzano (4,7 km; 3,5%). Druhá polovica pretekov bola čistá rovina. A tá sa podpísala aj o pomerne nudný priebeh závodu. Záver bol situovaný v mestečku Sesto Fiorentino.

Per Sempre Alfredo 2021: výsledky (Top 3)

Taliansky šprintér stajne Trek – Segafredo Moschetti v záverečnom špurte porazil druhého Španiela Mikela Aristiho (Euskaltel – Euskadi). Talian v závere nedal nikomu šancu, a preto sa opäť teší zo zisku víťazstva. Na bronzovej priečke finišoval ďalší Talian Samuele Zambelli z národného tímu Talianska.

#JazdecTímČas
01Matteo MoschettiTrek-Segafredo3:48:10
02Mikel AristiEuskaltel-Euskadi+ 00
03Samuele ZambelliItaly+ 00
04Jon AberasturiCaja Rural-Seguros RGA+ 00
05Luca ColnaghiItaly+ 00
06Giovanni LonardiBardiani CSF Faizanè+ 00
07Stefano GandinZalf Euromobil Désirée Fior+ 00
08Tommaso NenciniItaly+ 00
09Natnael TesfazionAndroni Giocattoli-Sidermec+ 00
10Marius MayrhoferTeam DSM+ 00

Už zajtra štartujú etapové preteky Okolo Katalánska aj s naším Petrom Saganom (BOH) či Chrissom Froomom (:ins:). Obaja budú ladiť formu na nadchádzajúce sezónne ciele.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár