Quintana opúšťa tím Movistar

Prestupy

Prestupy sa síce nesmú ohlasovať pred 1. augustom, no spoľahlivé zdroje potvrdili, že Nairo Quintana (MOV) mení svoje pôsobisko. Podľa Cyclingnews sa upíše pro-kontinentálnemu tímu Arkéa-Samsic na ďalšie tri sezóny.

29-ročný Kolumbijčan bol v tíme Movistar od roku 2012, získal s ním víťazstvo na Giro d’Italia 2014 a Vuelta a España 2016. Taktiež sa trikrát objavil na pódiu Tour de France, ktoré však nikdy nevyhral. Od roku 2016 nezaznamenal na Grand Tour nijaký výrazný úspech a trápi sa aj mimo najväčších pretekov. Síce dokázal vyhrať v 17. etape Tour de France, no jeho výkonnosť počas troch týždňov sa prudko zhoršila.

So súčasným tímom prebehli rokovania, no potom do hry vstúpil tím Arkéa-Samsic. Dohodu predložili už po skončení pretekov Paríž – Nice v marci. Manažment tímu sa s Quintanom osobne stretol v Monaku, kde doladili podrobnosti.

Nairo sa momentálne nachádza na 8. priečke priebežného poradia Tour de France, 2:04 za vedúcim Alaphilippom.

Vo francúzskom tíme s licenciou pro-konti by mohol nabrať druhý dych vo svojej kariére, kde veľké úspechy zbieral hlavne na začiatku. Pomôcť by mu mali ďalšie posily Arkéa-Samic: jeho brat Dayer Quintana z tímu Neri Sottoli – Selle Italia – KTM, skúsený domestik Winner Anacona(MOV) a Diego Rosa (:ins:). Domov Barguila či Greipela pokračuje v ďalších nákupoch, keď podpíšu aj talentovaného Fernanda Barelóa z Euskadi Basque Country-Murias.

Ešte nie je potvrdený zoznam tímov, ktoré dostanú licenciu World Tour. Najvyššiu ligu pravdepodobne opustí Dimension Data, ktorý sa premenoval na Team NTT alebo aj Katusha-Alpecin, ktorá prišla o sponzorov Canyon a Alpecin. Jej majiteľ Marakov ale chce stajňu vo World Tour zachrániť, čo sa mu údajne môže podariť. Arkéa-Samsic sa síce nemá najlepšiu pozíciu ako tímy Cofidis a Total Direct Energie, no aj podpisom viacerých kvalitných jazdcov a pevným sponzorovaním od banky Arkéa a čistiacou spoločnosťou Samsic má šancu dostať sa do okruhu World Tour, ktorý sa rozrastá z 18 na 20 tímov.

Z Movistaru podľa dostupných informácií odchádzajú aj lídri Mikel Landa do Bahrain Merida a víťaz Gira Richard Carapaz do Team Ineos. Španielsku zostavu by však mali posilniť 24-ročný druhý muž Vuelty a najväčší španielsky talent Enric Mas (:qst:). Počas rozbehnutej Tour sa hovorí aj o Jakobovi Fuglsangovi (AST), ktorý s Astanou ešte nepredĺžil zmluvu.

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár