Quintana uvítal Landu. Veci však nechce meniť.

zdroj: twitter.com/CyclingTodayEn/

Kolumbijčan Nairo Quintana (MOV) sa vyjadril k prestupu Mikela Landu (MOV). Po kvalitných výkonch na Tour de France chcel Španiel vystúpiť z tieňa Froomea (:sky:). Vďaka Landovi dokázal Brit vyhrať „Starú dámu“ aj tento rok.

„Ja som líder tímu a ja som líder na Tour de France,“ povedal Quintana pre španielske noviny El País.

Landa sa rozhodol pre zmenu po frustrácii hlavne z Tour. Pódium mu ušlo iba o jednu sekundu a ani na iných Grand Tour pretekoch nehral hlavnú úlohu. Aj v svojich časoch v Astane musel byť v pozícii domestika pre Fabia Arua (AST). Landa povedal, že podobná situácia sa mu už nemôže zopakovať.

Quintana privítal Landu a ocenil jeho kvality.

„Je skvelé, že nás bude v tíme viac, ktorí budú jazdiť podobné preteky pre sponzorov ale aj tím. Minulé roky som to bol ja, kto pokrýval vrchárske súťaže. Teraz budem na dôležitých pretekoch. Dúfam, že sa vďaka tomu dostanem do dobrej formy. Vieme, že Landa prinesie veľa do tímu. Keď budeme mať potrebu rozdeliť preteky, on bude tým pravým. Dokáže predeliť pelotón a dostať nás do výhodnej pozície. Ak by sme mali ešte viacero takých jazdcov, to by nebolo zlé, že?“ rozvinul 27-ročný Juhoameričan.

Ako sme sa dozvedeli, ďalší kvalitný jazdec, Alejandro Valverde (MOV) bude lídrom pre domácu Vueltu. Cieľom Španiela by mali byť budúcoročné Majstrovstvá sveta v Rakúsku, kde mu trať profilovo sedí. To nás logicky vedie k záveru, že Mikel Landa by mal byť mužom číslo jedna pre prvú Grand Tour sezóny, Giro d’Italia. Všetko sú to zatiaľ iba dohady. Múdrejší budeme po tréningovom kempe Movistaru. Je však nepravdepodobné, že by mal jeden z týchto jazdcov podporovať iného na pretekoch Veľkej trojky. Ale Quintana sa vyjadril, že by takúto pomoc od Landu či Valverdeho ocenil.

zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár