Rafal Majka prestupuje do UAE Team Emirates

Prestupy
Rafal Majka

zdroj: cyklonews

Poliak Rafal Majka (BOH) po konci sezóny zmení tím. Od roku 2021 bude jazdiť v UAE Team Emirates ďalšie dve sezóny.

Momentálne je 31-ročný rodák z Krakova šiestym mužom celkovej klasifikácie Giro d’Italia. Do tímu prichádza vylepšiť vrchársku sekciu. Celok zo Spojených arabských emirátov chce tak podporiť víťaza Tour de France Tadeja Pogačara. Ten pri svojom fantastickom zisku žltého dresu vo veku 21 rokov nemal skoro žiadnu pomoc v ťažkých etapách.

„S Rafalom sa skupina vrchárov posilňuje. Sme si istí, že bude solídnym ochrancom Tadeja Pogačara, ale zameria sa aj na osobné ambície a bude daná mu istá sloboda,“ povedal v tlačovom vyhlásení tímu šéf tímu Mauro Gianetti.

Rafal Majka:

„Som šťastný, že som dostal túto príležitosť. Budem pracovať pre Pogačara, ak to bude potrebné. Ale chcel by som využiť vlastné príležitosti. Budú to preteky ako Tirreno-Adriatico, Okolo Švajčiarska, ale tiež aj Vuelta a Espaňa, kde mám väčšinou dobrú formu. Nie som úplne typický poľský jazdec – mám totiž rád teplo. Mojím snom by bolo pridať k olympijskej medaile aj tu z majstrovstiev sveta,“ stojí v tlačovej správe na webe tímu.



Majka má na konte 11 profesionálnych víťazstiev. Medzi nimi sú dve etapy z Tour de France, kde dvakrát získal dres pre najlepšieho vrchára. Okrem toho vyhral Okolo Poľska 2014. Na cestných pretekov olympiády v Riu 2016 bol bronzový. Je veľmi stabilným jazdcom v celkovej klasifikácii pretekov Grand Tours. Na Vuelte, kde získal jednu etapu, bol tretí aj šiesty. Na Giro d’Italia nebol horší ako siedmy. Momentálne má šancu vylepšiť svoju piatu pozíciu z vlaňajška – pred posledným týždňom stráca iba pár sekúnd na tretie miesto.

V tíme BORA – hansgrohe bol od roku 2017. Prestúpil tam z tímu Tinkoff, kde v roku 2011 začal svoju World Tour kariéru.

zdroj: uaeteamemirates.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár