Rakúska dopingová kauza zasahuje do cyklistiky, Denifl sa priznal

zdroj: twitter.com/CyclingBoomer

Rakúsky cyklista Stefan Denifl sa priznal k užívaniu krvného dopingu. Podľa viacerých rakúskych médií to uviedol pri policajnom vypočúvaní. Výpoveď 31-ročného cyklistu bola súčasťou vyšetrovania vo veci ilegálnej činnosti nemeckého doktora Marka Schmidta. V tomto prípade boli už tento týždeň zatknutí piati rakúski lyžiari na Majstrovstvá sveta v klasickom lyžovaní v Seefelde.

Podľa periodika Kronen Zeitung sa Denifl priznal k užívaniu zakázaných látok a bol prepustený z predbežného zadržania. Televízia ORF hovorí, že mu hrozí trest odňatia slobody vo veci športového podvodu vo výške až troch rokov podľa rakúskych zákonov.

Dieter Csefan z Rakúskeho federálneho policajného úradu vyhlásil, že kauza okolo lyžiarov určite zasiahne aj do ostatných športov. Doktor Schmidt bol zadržaný tento týždeň.

Víťaz etapy na Vuelte z roku 2017 mal minulý rok prestúpiť do nového tímu CCC, no na Vianoce ohlásil, že po obojstrannej dohode sa tak nestane. Išlo vraj o osobné problémy. Denifl vtedy jazdil za Aqua Blue Sport, tento pro-kontinentálny tím však zanikol. V tomto celku jazdil od roku 2017, predtým štyri roky nosil dres World Tour projektu IAM Cycling. V najvyšej lige ešte hájil farby tímov Leopard-Trek a Vacansoleil – DCM. Jeho najväčším úspechom je spomínaný etapový triumf na španielskej Grand Tour, kde zvíťazil na kopci Los Machucos zo skorého úniku. V tom istom roku získal celkové víťazstvo na Okolo Rakúska. Jeho tretím profesionálnym víťazstvom je prvenstvo na domácom časovkárskom šampionáte z roku 2008.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár