Reakcia Petra Sagana na prvú etapu

Tour de France 2018

zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed

Peter Sagan (BOH) skončil v prvej etape Tour de France na druhom mieste. Nestačil na Fernanda Gaviriu (:qst:), ktorý sa oblečie do žltého dresu ako prvý Kolumbijčan od roku 2003. Vtedy to dokázal Víctor Hugo Peña .

Peter Sagan to zobral športovo. Slovák bol rád, že sa vyhol pádom, na ktoré doplatili mnohí favoriti aj na celkové poradie. 28-ročný Slovák vďaka pomoci svojho tímu prežil hektické posledné kilometre, ktoré obsahovali ostrú zákrutu. Úradujúci majster sveta neprosil od kolegov, aby mu začali šprint. Skôr ich požiadal o to, aby bol v posledných kilometroch dobre chránený. Na dobrú pozíciu ho vyviezli Daniel Oss (BOH), Marcus Burghardt (BOH) a Lukas Pöstlberger (BOH). Tí taktiež pomáhali Rafalovi Majkovi (BOH), ktorý nakoniec skončil na 10. mieste.

Posledný kilometer

Sagan sa opäť mohol spoľahnúť na výborné vybratie šprintérskej pozície. Bol zavesený za kolesom Gaviriu. Ten ale získal náskok a Slovák ho už nedokízal dostihnúť. Po etape zablahoželal víťazovi a krátko sa vyjadril k výsledku.

„Mal som dobrú možnosť, no najlepší jazdec dnes vyhral. Fernando bol vpredu a predviedol rýchly šprint. Bol som druhý a som s tým šťastný. Nespadli sme, ostatní spadli. Teraz uvidíme, čo sa stane zajtra,“ zhodnotil slovenský šprintér.

Sagan si dnes z cieľa odniesol 30 bodov do šprintérskej súťaže. Na prémii získal ďalších sedem. Po etape tak obsadil druhé miesto v jeho obľúbenej klasifikácii. 23-ročný Gaviria má na konte 63 bodov. Kolumbijčan si zajtra oblečie žltý dres pre celkového lídra, Sagan nastúpi v zelenom.

V generálnej klasifikácii stráca Sagan štyri sekundy. Dnes ukázal veľmi dobrú šprintérsku formu a je možné, že v nasledujúcich etapách sa oblečie do žltého.

„Zatiaľ moje šance vyzerajú veľmi dobre,“ zhodnotil jazdec tímu Bora – hansgrohe na otázku ohľadom bodovacej súťaže.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Komentáre

  1. Športovec ako Sagan prijíma vyzvy,
    čo dokazuje jeho férové vys tupovanie.Peter a jeho team Bora
    BRAVO.???
    Veľa športových úspechov.
    Le Tour de France je Vaše.?

Pridaj komentár