Reakcie po majstrovstvách sveta v časovke; Ganna: „Som skutočne šťastný.“

reakcie po majstrovstvách sveta v časovke

zdroj: https://twitter.com/JumboVismaRoad/status/1439622127653687300/photo/1

Svetový šampionát v cestnej cyklistike odštartoval in medias res časovkou jednotlivcov v kategórii Muži Elite, ktorú ovládol Talian Filippo Ganna. Ide už o jeho druhý titul v rade v tejto disciplíne, ktorý opäť vybojoval z priameho súboja s Woutom van Aertom (BEL). Tretí skončil ďalší Belgičan Remco Evenepoel. Aké sú však reakcie tých najväčších protagonistov po majstrovstvách sveta v časovke?

Reakcie po majstrovstvách sveta v časovke 2021

Filippo Ganna (ITA) – víťaz

„Pippo“ opäť zapol svoje motory v nohách, opäť zvíťazil a opäť prenechal striebro Woutovi van Aertovi. Približne takto reaguje cyklistický svet na staronového víťaza časovky jednotlivcov na majstrovstvách sveta vo Flámsku 2021. Čo však v cieli povedal samotný, i naďalej dúhový, Ganna?

„Za jeden týždeň sa môj stav veľmi zlepšil po krátkom sústredení vo výške. Išiel som majstrovstvá Európy, ale moje nohy sa necítili veľmi dobre a nevedel som, či môžem prísť na majstrovstvá sveta v dobrej forme. Ale dnes, keď som sa prebudil, som mal v nohách dobrý pocit a obhajovať tento dres je pre mňa veľmi dôležité. Dúfam, že si ho budem ctiť opäť o rok.“

Na adresu Belgičanov poznamenal: „Všetci sme dobrí chalani a máme vzájomný rešpekt. Vyhrať vo svojej domovskej krajine je úžasné, ale je mi ľúto, dnes som sa zobudil so snom vyhrať. Keď som začal svoje preteky, chcel som vyhrať a je fantastické udržať si tento dres znova. Ďakujem chlapcom, ktorí ma motivovali zlepšovať sa a som skutočne šťastný.“

Wout van Aert (BEL) – 2. miesto

Dve strieborné medaily z minuloročných majstrovstiev sveta v Imole (aj časovka, aj preteky s hromadným štartom). Striebro v pretekoch s hromadným štartom na olympiáde v Tokiu 2020. A teraz opäť strieborná medaila z majstrovskej časovky 2021. Pre niekoho životný sen, pre niekoho zdroj motivácie a pre niekoho údolie frustrácie. Zatiaľ môžeme len hádať, čo sa hmýri v mysli najkomplexnejšieho jazdca svetového pelotónu. Až preteky s hromadným štartom o týždeň ukážu, ako sa s týmto 27-ročný Belgičan vysporiadal.

Nateraz prezradil: „Bol som porazený Gannou. Je to veľmi dobrý časovkár a ešte viac špecialista na časovky ako ja. Vidieť, ako blízko som za ním skončil, mal by som byť skutočne šťastný. Je to špičkový výsledok, ale mal som k tomu dúhovému dresu veľmi blízko. To je trochu sklamaním. Tento týždeň sa dobre pripravím na cestné preteky budúcu nedeľu. Mám k tomu veľkú dôveru. Dnes bol dav naozaj fantastický. Bolo úžasné vidieť ľudí stojacich na okraji cesty. Myslím si, že rovnaké scény uvidíme aj budúci týždeň. Na to sa veľmi teším.“

Remco Evenepoel (BEL) – 3. miesto

Naopak, Remco Evenepoel je po sklamaní na európskom šampionáte s tretím miestom v časovke spokojný.

Stefan Kung (SWI) – 5. miesto

Úradujúci majster Európy v časovke jednotlivcov nepredviedol najlepšie jazdu na svetovom šampionáte. Cyklistický svet a aj samotný Švajčiar očakávali viac, preto je mierne sklamanie na mieste.

Tony Martin (GER) – 6. miesto

Spokojný so svojou jazdou (alebo lepšie povedané, labuťou piesňou) je 4-násobný majster sveta tejto disciplíny, ktorý pred pár hodinami oznámil koniec svojej dlhej profesionálnej kariéry. Vo svojom rannom vyjadrení spomenul, že sa chce s majstrovstvami rozlúčiť dôstojne. Nuž, výsledok v top 10 v 36 rokoch v nabitej konkurencii hovorí jasne za všetko.

Tadej Pogačar (SLO) – 10. miesto

Zmiešané pocity prežíva slovinský dvojnásobný víťaz Tour de France, ktorý sa len pred dvoma dňami oženil so svojou dlhoročnou priateľkou. Takáto udalosť, vyvolávajúca eustres, je náročná na zvládnutie, i keď sa jedná o pozitívnu udalosť. Je náročná najmä z pohľadu využívania a míňania psychickej energie, ktorá pravdepodobne nezostala na dnešný deň. Nehovoriac o energii fyzickej. Ani cyklisti ako Tadej, nie sú stroje.

Pozrite aj:

Majstrovský cyklus bude zajtra pokračovať časovkou mužov do 23 rokov a časovkou v kategórii Ženy Elite.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár