Remco Evenepoel opäť začína trénovať

Remco Evenepoel

zdroj: twitter.com/deceuninck_qst

Mladý talentovaný Belgičan a jazdec tímu Deceuninck – Quick Step Remco Evenepoel opäť začína trénovať. Po tom, čo v polovici decembra mu bolo zakázané postupne zaťažovať svoje telo po zranení panvy, ktoré utrpel po páde z mosta na monumente Il Lombardia, sa Belgičan opäť vracia k tréningu.

Tréning, ktorý absolvoval a plánuje dennodenne opakovať, trvá iba hodinu a pol a ide skôr o ľahkú záťaž tela než „veľké cyklistické objemy“. Avšak vzhľadom na vážnosť zranenia z jesene aj to je veľký pokrok. Remco ďalej na svojom Twitteri vo videu dodal: “Dnes môžem konečne opäť jazdiť vonku. Dnes ráno som mal malú tréningovú jazdu na ceste, ale teraz je čas ísť von. Som nesmierne nabudený. Od včera, od predvčera som sa tešil na tento moment… Užijem si každý jeden kilometer.“

O pár hodín po jazde dodal, že to bol neskutočný zážitok.

Nuž, vyzerá to tak, že Remco Evenepoel sa čoskoro vráti do pretekárskeho kolotoča, čo bude len vítanou zmenou a oživením. Či bude jazdiť aj naďalej tak dominantným spôsobom ako celú minulú sezónu, v ktorej ovládol všetky preteky, na ktorých štartoval, ostáva nateraz len otázkou. Podobne ako dohady, ktoré preteky budú jeho prvé po dlhej pauze. Nateraz sa k týmto záležitostiam nikto bližšie nevyjadril. Avšak už minulý rok mal Remco Evenepoel štartovať na Giro d´Italia, ak by nedošlo k zraneniu. Nuž, uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Zatiaľ je isté len to, že Remco Evenepoel opäť začína trénovať. A my mu samozrejme držíme palce aby tréningový plán a výsledky z neho išli tak, ako to očakáva.

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár