Richie Porte po sezóne zmení dres

zdroj: twitter.com/kimcando

V tieni najväčších cyklitických pretekov Tour de France sa začínajú dohadovať prestupy. Prvý veľký transfer už je na svete. Ide o odchod Richieho Porta z tímu BMC. Austrálsky jazdec sa pridá do tímu Trek – Segafredo. Podľa zdrojov Cyclingnews má Porte podpísať dvojročný kontrakt. Stať sa tak môže až 1. augusta, keďže podľa pravidiel UCI ide o prvý prestupový deň. Rodák z ostrova Tasmánia by sa k tímu pridal od začiatku sezóny 2019.

Odchod z BMC má na svedomí viacero faktorov. Hlavným bodom je nejasná budúcnosť americko-švajčiarskeho tímu v roku 2019. Červený dres nosil Porte od začiatku sezóny 2016. Počas dvoch sezón dokázal zatiaľ vyhrať týždňové preteky Tour Down Under, Okolo Romandie a Okolo Švajčiarska. Minulý rok mal veľké šance na žltý dres na Tour de France, no nešťastne spadol v deviatej etape.

Trek – Segafredo by mal byť ideálnym tímom pre 33-ročného cyklistu. Tím zatiaľ nenašiel náhradu za Alberta Contadora, ich lídrom na Grand Tour je Bauke Mollema. Vlani sa im nepodarilo získať väčšie meno. Skloňovali sa najmä jazdci Fabio Aru a Dan Martin. Zákulisné informácie hovoria o tom, že po Portovi by mali prísť Ivan Ramiro Sosa a Giulio Ciccone. Ide o mladé talenty, ktoré by vedeli pomôcť v horách.

Richie Porte sa momentálne nachádza vo Francúzsku, kde sa dnes so svojím tímom postaví na štart tretej etapy. Ide o tímovú časovku, ktorá napovie viac do celkovej klasifikácie. Tím BMC patrí spolu s celkami ako Sky alebo Sunweb k favoritom časovky.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár