Roglič je novým šampiónom Slovinska

Roglič

zdroj: twitter.com/JumboVismaRoad

Primož Roglič (:tjb:) sa cez víkend stal novým šampiónom svojej krajiny. V záverečnom stúpaní na Ambrož pod Krvavcem zdolal mladšieho kolegu Tadeja Pogačara (:uae:). Väčšina národov si svoje majstrovstvá nechalo na víkend 22 – 23. augusta. Slovinci ale už od polovice mája deklarovali koniec pandémie a tak sa šampionát konal minulý víkend. Začiatok hlavných pretekov bol v mestečku Dvorje a na jazdcov čakalo 6 kôl, na záver ich čakalo spomínané stúpanie Ambrož pod Krvavcem, ktoré má 8 kilometrov a prevýšenie 7,9 %.

Do úniku dňa sa dostala štvorica jazdcov – Žiga Horvat (Adria Mobil), Jan Tratnik (:tbm:), Nik Cemazar (KK Kranj) a Matič Groselj (Ljubljana Gusto). Ich náskok dosiahol maximum 2 minút. Pred posledným stúpaním bola na čele už len dvojica Tratnik – Cemazar a ich náskok nepresiahol 40 sekúnd. Čoskoro ich dostihla silná dvojica Pogačar (:uae:) – Roglič (:tjb:). Mladší z dvojice sa dlho viezol na zadnom kolese bývalého skokana na lyžiach, no záverečné dva kilometre boli nad jeho sily. Roglič (:tjb:) šliapol do pedálov a došiel si pre titul majstra Slovinska. Tretí napokon skončil Matej Mohorič (:tbm:).

Roglič po pretekoch povedal:

„Je skvelé, že môžeme znova pretekať. Som nesmierne šťastný za titul hneď v prvých pretekoch sezóny. Ešte nie som ani zďaleka v optimálnej kondícii, no teším sa na ďalšie podniky.“

 

Zdroj: twitter.com, cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár