Rohan Dennis chce ostať nohami pevne na zemi. Takto vidí svoje šance na celkové víťazstvo.

Giro d'Italia 2018

zdroj: twitter.com/BMCProTeam

Austrálsky cyklista Rohan Dennis (:bmc:) sa dnes obliekol do ružového dresu pre priebežného lídra Giro d’Italia. V druhej etape získal bonusové sekundy po tom, čo skončil druhý v časovke za Tomom Dumoulinom (:sun:).

„Snažím sa nedávať sa pod tlak tým, že si poviem, kde chcem skončiť. Či už to bude prvá päťka, desiatka alebe dvadsiatka. Je to viac o tom priebehu. Je to o tom sa dostať bezpečne do Ríma,“ vyjadril sa 27-ročný cyklista.

„Nemal som šťastie na posledných pretekoch Grand Tour. Mojím cieľom a cieľom mojich trénerov je otestovať nohy v treťom týždni. Vidieť prácu, ktorú som odviedol a zistiť, či je pre mňa priemeraný cieľ sústrediť sa na Grand Tour. To všetko sú moje ciele do ďalších troch týždňov,“ povedal prvý muž celkového poradia. Dennis sa stal 21. cyklistom histórie, ktorý mal na sebe líderské dresy zo všetkých Grand Tour pretekov.

Dennis nemá vo svojej kariére šťastie na veľké preteky. Minulý rok musel odstúpiť z Gira a aj Vuelty. Tím BMC v minulosti pomohol Cadelovi Evansovi stať sa víťazom Tour de France. V americkom tíme sa taktiež vyprofilovali jazdci ako Richie Porte alebo Tejay van Garderen. Teraz sa BMC snaží pomôcť Dennisovi na svojej Grand Tour ceste. Austrálčan patrí medzi najlepších časovkárov, čo sa ukázalo aj v Jeruzaleme. Okrem toho sa v poslednej dobe zameriava na kopce.

„Trénoval som aj stúpania. Nebolo to vo vysokých nadmorských výškach. A skúšal som zvýšiť výkon v druhej polovici a na konci dlhších jázd. To sú časti, kde sa skutočne preteká, nie v prvej hodine. Nie je veľa cyklistov, ktorí majú tak dobrú prvú hodinu ako ja . Je však veľa jazdcov, ktorí ma predbehnú v piatej hodine. Takže toto je skutočne to, na čom pracujem,“ objasnil druhý muž z Jeruzalemskej časovky.

„Prešiel som si horské etapy? Na niektorých som jazdil. Prešiel som mnohými stúpaniami, ale nemôžete sa pripraviť na všetky vrchárske etapy. Na mnohých je ešte sneh. Videl som ako iba prednedávnom upratali Passo dello Stelvio. Nie je ľahké si nacvičiť takéto veci. Dúfam, že tento ročník prejdem čo najviac stúpaní a na ďalší rok sa vrátim,“ upresnil Dennis. Je teda možné, že ho raz uvidíme ako favorita do najťažších etapových pretekov. Projekt Dennisa stať sa Grand Tour jazdcom je pomalý a systematický proces. Vďaka časovkám držal už všetky dôležité dresy. Jeho tréneri sa stále snažia pochopiť, či je jeho telo pripravené na trojtýždňovú záťaž. Jeho tréning sa časom zmenil. Sám jazdec povedal, že má za sebou stále viac a viac šesťhodinových jázd. Spomenul, že dbá hlavne na poslednú časť, kde stále zvyšuje výkon.

zdroj: velonews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár